marresmams.blogg.se

fuskvecka

Kategori: Allmänt

Blåsten hindrar mej från att ta cykeln till gymet, det går bara inte att trampa i dessa stormvindar. Eftersom bensinen kostar hutlösa 12.74 å det är 2 1/2 mil tor till gymet stiger månadskostnaden för min träning,  bilen är inte direkt snål heller, Audi A4, 1,8, den går som ett spjut så oftast går det lite fortare än det ska på slingervägarna här i skogen.
I dag skulle jag dessutom handla det flytande som ska med på kalaset, å den gröna skylten hänger 2 mil åt det andra hållet: Annat än i stora stan, där det är promenadavstånd till allt....men där går inte pållen utanför fönstret förstås

Ha det så himla kul i kväll allihopa! 

Snyggaste snygga

Kategori: Allmänt

När jag för första gången på länge ska förflytta mej bort från gården en kväll å ska på en liten tillställning, vaknar jag med två vaglar ...på samma öga...grattis mamsen! Man vill ju vara lite fin när man går bort å inte komma med röda svullna ögon =(
Men jäklar vad jag ska ha kul....ändå!

Bloggduellen

Kategori: Allmänt

För ettt tag sen sappade jag fram ett tvprogram "kockduellen" vilken smörja! nu börjar bloggduellen, Marre vs mamsen! Han är världens sämsta förlorare så det är väl bäst jag lägger mej =)
Han vann över mej när han var 8-10 år (mjuktennis) så han vinner nog nu oxå, bara han slutar citera en massa låtar....

Marres blogg www.snabbstart.blogg.se  vem vinner??

vänskap

Kategori: Allmänt

Tänk att en människa jag bjussat på det mesta helt plötsligt blir som förbytt å vill blåsa mej, allt pga en liten äcklig snobb som trodde hon var världens medelpunkt....som "köpte" sej vänskap å tyckte det var underbart att ha en "liten" person som såg upp till å svansande efter henne. Man är generös å hjälpsam, ställer upp å skjutsar/ hämtar, bjuder in till sitt hem å har urkul tillsammans med, men sen blir hon bländad av den äckliga snobben å tror hon kan sätta sej på mej.....Herregud vilken miss! Men en dag ska hon väl växa upp å minnas å skämmas! En dag....om många år....

Full gas

Kategori: Allmänt

I morse kom Mowgli tillbaks ca 5 min efter han åkt för att jobba, han kom i full fart uppför backen mot gården så gruset stänkte. Jag höll på att ta hästarna å trodde han glömt nå´t, men så var det inte! Han hade hittat en av grisarna hos grannen, slängt in den i bilen å gasat hem. Han var inte så lite arg så nu har det äntligen bestämts att dom ska få flytta upp till grishimlen. På eftermiddan var det dags för en liten utflykt igen, då hittade jag henne hos hästarna!
image4
 

Det värsta som kan hända är att jag bryter nacken

Kategori: Allmänt

I dag hade jag förmånen att hoppträna för Lasse Karlsson, då min egen kuse kan vara riktigt besvärlig fick jag låna en av de inhyrda. Kände mej lite nervös, men bestämde mej för att ge järnet. WOW =) Tjejen som brukar hjälpa mej tränade med min kuse, så han slapp inte undan. Alla var nöjda å glada efter två timmar på hoppbanan!

När jag kom hem blev jag ännu mer nöjd å glad, äntligen har min gubbe satt ihop mitt skrivbord, har väntat ca 1 1/2 år på det. Fast nu måste jag förstås börja städa upp bland mina saker som ska ner i lådorna.....det känner jag mej inte så sugen på just idag.....

jaja sån´t är livet, man får nå´t å man ger nå´t...

Nu ska jag ut å vinka till Marre som ska flyga över gården tillsammans med sin halvbror =) 

näst sista

Kategori: Allmänt

Om jag fick leva ett liv till...
skulle jag aldrig mera vara rädd...

byta stolp

Kategori: Allmänt

Ännu en solig dag, det är lätt att glömma att det bara är april i det härliga sommarvädret, kommer väl en liten chock endera dan när regn å blåst kommer igen!

Dagen blev så där lagom arbetsam, en lång härlig frukost på sängen, tillsammans med en kisse å ett nytt korsord, utanför fönstret kacklade hönsen å solen tittade in! Den bästa starten på en dag!image3
Mizo, den mest nyfikna kissen som alltid håller sej i närheten av mej =)

Ha det bäst

Äntligen fredag

Kategori: Allmänt

Älsklingen lagar lammsadel, inhyrningarna tar stallet å jag myser med ett glas vitt....
helgen har börjat =)
Å det är sovmorgon i morrn...jippie

Frihet

Kategori: Allmänt

Full galopp över ängen, så snabbt att ögonen tåras, bättre känsla finns inte! Känna den muskulösa kroppen arbeta under sej, spänna sej för att sedan explodera å hovarna som dundrar i marken....härligt!

Sen blev det en cykeltur till gymet, lagom vind, varken mot eller med, 41 min dit å 37 hem, det är fler uppförsbackar dit men en värsting på hemväg..

hörs....

Banken

Kategori: Allmänt

Varför är det en del som tror att jag inte behöver mina pengar? Det finns några idioter som tror dom kan låna pengar å sen vänta på att jag ska glömma =( sån´t gör mej ilsken, eller ännu värre, att strunta i betala det man har skrivit avtal om. Det är mina Xvänner, dom är bortsorterade ur min bekantskapskrets, kan man göra så med sina Barn oxå? dom som tror mamma ska försörja dom livet ut?

Om jag fick leva ett liv till...
...skulle jag dansa mera, åka mer karusell å älska oftare

en ny.....

Kategori: Allmänt

.....strålande dag med nya möjligheter,
ny spännande post i mailboxen;

Tack för visat intresse av tjänsten som......., vi har fått många ansökningar och nu bestämt oss för en annan sökande!
mvh
blablabla.....


Om jag fick leva ett liv till...
...då skulle jag bara ha fina stunder.....

mums

Kategori: Allmänt

Fuskade med middan, jag som verkligen hatar hatar färdiglagat å halvfabrikat, använde en fördig taisoppa som grund till kyklingsoppan.....tänk att bara komma på en så´n idé!? Gott som bara den blev det så det kanske blir mer fusk framöver =)

Om jag fick leva ett liv till....
....skulle jag våga vara dummare än jag varit den här gången

tja

Test

Kategori: Allmänt

Det blev audin till gymmet idag, gjorde en konditionstest för att se hur nyttigt det är att träna =) Testet var "exellent" syreupptagning 48,82 ml/kg/min, alltså får jag i mej 48 ml syre per kroppsvikt å minut! Vad är normalt för en 51 1/2 årig tant? Strunt samma, ska ju bara jämföra med nästa test som blir nån gång i aug tänkte jag!

Nu ska jag ut å klättra i skogen med min pålle, eller det är ju han som ska klättra, jag tänker sitta på =)

Hittade min mapp med tänkvärda saker...

om jag fick leva ett liv till....
skulle jag göra fler misstag!

Hörs....

attans....

Kategori: Allmänt

Känner mej helt plötsligt tvingad att lägga in en bild på det senaste, min 50 årspresent, letade länge efter det rätta men till slut blev jag tvungen att modifiera en bild så den passade mej. Den blev riktigt snygg faktiskt, eller???
image2

bry er inte om min runda mage, ettåetthalvt års träningsuppehåll, nykär med romantiska sena middagar var å varann kväll, då blir det så! Istället för att cykla en mil till stallet går jag över gårdsplan när jag ska hälsa på min bebbe.  Men det är nya tider nu, i vintras när jag fyllde ett år till bestämde jag mej för att nu får det vara nog!!! Inte med kärleken men med det syndiga livet kring matbordet! Så nuförtiden serveras det viktväktarmat framför tv:n...nä det är bara på skoj....det där med viktväktarmat alltså! Jag tog tag i min träning ordentligt igen å såg över vad som fanns i kylskåpet, ska banne mej återerövra min kropp igen =)

Den soliga vårsöndan har jag tillbringat i ridhuset å tittat på mina inhyrningar som tävlat i western ridning, konstigt, istället för att njuta av solen tycker jag livet är ganska bra i ett lite småruggit ridhus....hade lovat att köra den ena pållen, så det var därför jag var där...

ha´t tills nästa gång

Vårpyssel

Kategori: Allmänt

I går var det så dags att sätta sej på cykeln igen å trampa den dryga milen till gymet, förstod ganska snabbt, ca 100 m hemifrån att jag inte skulle slå några rekord, fy f.. vilken blåst! Ok på ditvägen gick det fort som attan, bara 30 min, men det var med vinden i ryggen, hem tog det längre än förra gången 46 min. Man kan ju tycka det är larvigt att ta tiden varje gång, jag är ingen tävlingsmänniska, men känner ett tvång att förbättra mej själv hela tiden, om det gäller springa, cykla, lyfta eller nå´t annat är det lika, det är väl helt onödigt att träna om man inte ska bli bättre?

Läste marres blogg www.snabbstart.blogg.se, då kom jag på att det inte bara är charmen, humorn å humöret han fått efter mej, hans rygg är lika kass som min, jag kollade med min sjukgymnast för några år sen om man inte kunde amputera ryggen, det går i svåra fall, men det ser konstigt ut med benen direkt på huvudet, haha, han hängde med på sekunden!

Har börjat vårstäda på gården, hur ska man göra? Hästarna har slitit sej i vinter å trampat hål i gräsmattan som varit mjuk som bomull, hönsen sprätter runt allt vi fyllt hålen med, dessutom äter dom upp varenda litet grönt blad som kommer i rabatterna, hunden förstår inte att toaletten ligger ca 20 m från huset i en hage, grisen har vårkänslor å letar ragg hos grannen å vi såg en mus i stallet, VAD GÖR KATTERNA??? Fyra katter å en stallmus....fyra bugg å en coca cola....tja....Det är priset man får betala för ett liv på landet å jag kan lova att jag har RIKTIGA sprätthöns.

Ha det bäst! 

Idiot....

Kategori: Allmänt

....var jag i går, hur kunde jag glömma strecha efter två å en halv mil på cykeln? I dag är min rygg helt slut =( När jag använder framsida lår drar det i länden! Med ryggont hade jag hopplektion i dag, så klart gick ju inte det så bra!

Fick lite utdelning på mina ericsson, *glad* fick pengar från försäkringen för de försvunna smyckena, *glad*
fortfarande inget jobb så dom slantarna kommer inte att ligga å skräpa.

slut för idag!

Gladare.....

Kategori: Allmänt

......eller mindre sur ialla fall.
Var å tränade med min pålle, han var såååå slö, men envis å stark som jag är fick jag igenom vad jag bad om, han skötte sej faktiskt väldigt bra, sån´t behöver jag för att ilskan ska lägga sej, så sen var jag på bra humör igen =)
Tänker inte skriva mer om hästar här om ni är nyfikna så gå in på www.stallosdal.zomin.se 

I dag tog jag cykeln till gymmet för andra gången, det är lagom uppvärmning 1.3 mil enkel resa, det är perfekt för jag slipper  använda de tråkiga löpbanden å trappmaskinerna till att förbereda musklerna på jobb. "mitt" gym är litet å trivsamt, man kan träna vilken tid på dygnet som helst, kodlås! man kan välja musik å volym själv å det är sällan fler än två-tre st där samtidigt som mej, men oftast är jag ensam där, då blir det dunka-dunka på hög volym. I dag tog det 44 min att cykla hem, trots att jag hade motvind sista milen, mitt mål är att komma under 40!

 

Marre hörde av sej i morse, förutom min charm å humor fick den stackarn mitt temprament oxå.

förbannad

Kategori: Allmänt

I går var jag å värderade mina smycken som försvann vid inbrottet i min lägenhet i Handen. Man kan ju bli lite sur när ersättningen inte räcker till nytt likvärdigt smycke, om jag köper ett gammalt på auktion eller så ska pengarna räcka....vad är det för bestämmelser?

Nästa sak som gör mej förbannad är den jäkla ungen, som bor i min lägenhet, nu har han skitit i räkningen för elen så JAG får krav!? han bor där å jag bor nå´n helt annan stans, meningen att han skulle ta över kontraktet, men han är för slö för att lämna in papper å ansöka om det =( undert tiden betalar han hyra till mej, att den höjts nonchalerar han å låter mej betala mellanskillnaden.....Kan men säga upp sitt föräldraskap?? Skoja bara! Älskar mina ungar men det känns så hopplöst när man inte visas respekt utan bara utnyttjas. Han är ändå 25 år, har jobb å missköter sej inte på andra sätt, vad gör man?
Surkärring idag men ibland är livet lite för motigt för jag ska va glad !

Hoppas på gladare miner i morrn =)

irriterande

Kategori: Allmänt

Söndag betyder inte alltid sovmorgon, men idag hade jag det. Lite irriterande att vakna kl sju å vara vrålungrig, fast det förstås, jag sov ju en å en halv timme längre än vanligt !
En av det inhyrda hästarna skulle vara med på Western tävlingar, det vill man ju inte missa, så dagen har gått till att stå/sitta i ridhuset, det blev placering  =) Kul! Nästa söndag åker vi förmodligen på en ny tävling. Hunden Bizzy har bestämt att det är sommar nu, tog sitt första bad, brrr! Hon älskar verkligen att bada den hunden.
Nu är det dags att leka husmor, ska fixa kycklingbiff med zuccini å tomat!
 bon apetit

vår eller?

Kategori: Allmänt

Marrre ringde å klagade på att jag satt in ett gammalt foto på honom här, han får väl hälsa på sin mams lite oftare så albumet kan uppdateras!

Vad är normala öppettider på lördagar? Åkte de två milen till apoteket, kom dit halv ett å mötes av skylt;
 mån-fred 09.30-17.30, lörd 09.00-12.00 !
Ska det va så?

Tranorna står på ett ben i snön, jag har hört att dom "stänger av" blodcirkulationen så dom inte fryser, tänk om man vore trana, då slapp Janne elda i kaminen varje dag. Jag har hört att dom, tranorna alltså, inte påverkas av vädret när dom ska flytta hit utan kommer när dom tycker det är dags. Jag tycker oxå det är dags för våren!
Alla vintermånader har det regnat å regnat då är det väl lite onödigt att det ska snöa nu?

Hästen är motionerad å äggen inplockade så nu ska jag sitta här i värmen från brasan å lata mej resten av dan!

tjao

lätt som en plätt

Kategori: Allmänt

Försökte få marre att hjälpa mej att starta blogg, efter ett antal dagars väntande tänkte jag att det kan väl inte vara så svårt....å det var det ju inte =) Men tack ändå..........lilla gubben!

Välkommen till min NYA blogg, den jag har sen tidigare handlar om stallet på gården Osdal,men här tänkte jag sväva lite utanför den sfären....
 detta är introt mer kommer senare

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt