marresmams.blogg.se

Depp

Kategori: Allmänt

Ibland blir jag så trött på att bo en milion mil från civilisationen, jag som egentligen är världens spralligaste och barnsligaste "brud" har ingen att busa med. Mina busiga barn bor ju massa mil härifrån och de vänner jag har här är mycket mer seriösa i allt så med dom måste man sköta sej. När Jossan hade hästen här kunde jag busa med henne, men nu......om man bor på landet är man tydligen så rädd att sticka ut och vara annorlunda så man gör som alla andra. Och alla andra är så rädda att sticka ut så dom gör som du....Varför?
Livet är inte så himla långt så man har inte tid att inte leva, jag vill inte vara snobbig på nå´t sätt, men i storstan lever folk! Där är det inte många som bryr sej om vad andra tycker, dom är sej själva. Ja, om man bortser från de snobbiga bratsen....men dom är det ingen som tar på allvar ändå. Dom som bara "måste" vara med där det händer och inte kan gå å se en film om det inte är premiär, inte kan gå på ett ställe där det är tvåhundra meter kö, och inte kan låta bli att kindpussas med folk som dom knappt känner.
Jag stormtrivs med att bo på landet, men jag saknar att få busa. Jag lärde mej ganska omgående när jag flyttade hit att om jag busar så "är hon full eller?"
Nu är det snart nyår, alla har väl förväntningar inför nyårsafton? När jag jobbade på krogen var nyårsafton "amatörernas afton" de som aldrig gick ut annars var ute då, därför har jag firat hemma alla år, utom två. Dessutom har jag inte ens brytt mej om att försöka ordna barnvakt för att kunna gå ut, jag har ju varit mamma ända sen jag var barn själv.
Men i år, gott folk, är jag bortbjuden på en drink och raketer! Det ska bli kul! Dessutom ringde min mob i morse....-hej, vad gör ni på nyår? om jag får ledigt på fred så kommer vi ner!  Hoppas han får ledigt, jag längtar så....efter barnen

Åren försvinner

Kategori: Allmänt

Vet inte om det har med åldern att göra, men den senaste tiden har jag börjat fundera på vad som hänt mina gamla kompisar, hur dom har det i livet och så. Min mamma var en rastlös skäl som flyttade runt en del, jag är tyvärr allt för lik henne, lika rastlös och tror att det gönmmer sej nå´t bra (bättre) bakom nästa kurva....
Det innebär att det varit många uppbrott och många "vi hörs" sen har man försökt hålla kontakt men det har runnit ut i sanden efter några år.
Förra julen fick jag för mej att leta i min gamla adressbok efter nummer som fortfarande kunde vara aktuella, jag hittade en del, bl.a ett till en tjej som jag träffade den sommaren jag var 15 år och hade min dåvarande häst med på Öland. Hon är ett par år yngre, jag och syrran lurade med henne på en massa tokerier som hennes föräldrar inte var glada åt.
- Akta dej för sega gubbar! sa dom, sega gubbar=äldre pojkar haha!
Vi har inte träffats sen över tjugo år sen, när jag förra julen skickade ett mess till henne skrev jag nå´t om dom sega gubbarna. Hon ringde mej några minuter senare, sen pratade vi som om vi skilts dan innan, vi bestämde att träffas när jag skuölle till stockholn nästa gång, men så blev det inte......tänk om det tar tjugo år till?

Så var det över för den här gången

Kategori: Allmänt

Det blev en konstig jul i år, eftersom jag jobbat mycket innan och tom PÅ julafton, har jag inte hunnit med att göra det vanliga julpysslet, föresten har jag inte orkat heller. Jag har aldrig jobbat så här mycket dagarna innan förut, nu blev det ingen julaftons frukost med den nystrukna fina julduken min mamma har sytt. Den har legat på mitt julbord sen jag fick den för ca 25 år sen, och nu ligger den fortfarande i byrålådan =(
Efter jobbet åkte jag direkt till Jannes föräldrar där det var fullt med god mat och dryck. Det var förstås lyxigt, men ändå....man längtar ju efter sin ungar extra mycket en så´n dag.
Nu är det i alla

nostalgi

Kategori: Allmänt

Nu när det är dan före dan före dan går tankarna oavbrutet till radhuset i Haninge, Svenne rullade köttbullar, jag höll på med skinka eller nå´t sån´t, glöggrytan stod på spisen, Marre som var en liten skit sprallade runt, Jovis och hans kompisar satt vid köksbordet och snackade. Glögg koppar är ju väldigt små, så det blev många påfyllningar, Svenne hade spetsat glöggen och de unga blev lite snurriga...det blev liksom tradition att ungdomarna samlades hos oss den dan, glögg och, när dom kommit i "rätt" ålder, starkare drycker kom fram. Det var tider!
Sista gången Jovis hade sina kompisar hemma dan före dan, gick jag och la mej innan dom gått, när jag vaknade på julaftons morgon var det lite städning kvar innan det var dags för julgröt och skinkmacka, jag satte på  Just det nu är det jul igen och gick för att väcka sonen. När jag nöp honom i tårna och sa att det var dags att kliva upp, stack kompisens huvud upp över täcket han tittade yrvaket på mej, Jovis låg på soffan men hur skulle jag kunna veta det?!
Det enda som är sej likt sen dess är att Nu är det jul igen går till nå´n bryter ihop och stänger av!

Det närmar sej

Kategori: Allmänt

Nu har det varit en vecka utan jobb, förutom allt jobb på gården förstås. Men i morrn är det dags igen att åka iväg för att göra några timmar. De här dagarna jag varit "ledig" har försvunnit i ett rasande tempo, men det har blivit en timme på örat nästan varje eftermiddag.....en filt i soffan sen har jag tvärslocknat. Jag kan skylla på att hjärnskakningen sitter i fortfarande så får jag inte dåligt samvete =)
I går tog jag ialla fall en låååång promenad i det grå höstvädret, gick den vanliga rundan och förundrades över hur fort förändringarna i naturen sker. Tyckte det var nyss som alla trädtoppar lös i glödande rött!

Snart vänder det

Kategori: Allmänt

Nu har det gått två dagar utan att det blivit riktigt dagsljus, i går var det vitt och fint med snö som lyste upp, men när vi red iväg till lektion vid halv tio kändes det jättetidigt eftersom det inte ljusnat. Senare på dan tog jag en promenad upp till byn, den första på evigheter. Det var skönt!
Idag hade snön regnat och blåst bort :-( 
Jag har haft stallfri helg och det betyder sovmorgon, när jag vaknade andra gången, strax efter åtta å tittade ut, trodde jag det var tidigt eftersom det knappt ljusnat. När det är så har man ingen lust att kliva ur sängen, det blev en lång slapp morgon med frukostbrickan på sängkanten.

Säsongens första glögg intogs tillsammans med några vänner samlade runt den tända grillen, Jag är nog den enda som låter after eight göra pepparkakorna sällskap istället för lussebullar :-)

Kunde man väl räknat ut med lilltån

Kategori: Allmänt

I våras fick vi frågan om vi ville köpa lammkött, eftersom våra egna bara var två små ulltussar då och det kött vi haft i frysen var uppätet, tyckte vi det var en bra ide´. Vi väntade och väntade och väntade, till slut trodde jag att det runnit ut i sanden, men nu när vi precis slaktat och styckat våra egna, då kom samtalet vi väntat på. I dag åker Mowgli och hämtar två styckade lamm så nu har vi fyra! Det är väl ok, eftersom jag börjar tycka mer och mer illa om att köpa kött i affären, två gånger de senaste året har det varit dåligt, nu vet jag iallafall att det är bra kött jag lägger i grytorna.I dag har det snöat hela dan, bara yrt lite försiktigt men ändå, det blir så ljust och vackert ute, jag kan inte se mej mätt på vår vackra björk som nu är klädd i vitt.

Olydigt?

Kategori: Allmänt

Äntligen kom jag iväg på en kort kort promenad, vet att jag inte borde, men men...det var en kort, knappt en halvtimme. Tog med hästen och hunden som sällskap. Det var så skönt, men nu blir det ryggläge en stund igen!

mitt tålamod tryter

Kategori: Allmänt

Hur länge sitter en "lättare hjärnskakning" i? Jag vill inte ha den längre! En positiv sak är att färgerna nästan försvunnit från ansiktet =) Nästan alltså!
Jag bläddrade i nå´n tidning, tror det var "hälsa" om det finns nån som heter så?! I alla fall läste jag där att persilja hjälper blodet koagulera och får blåmärken att läka fortare (om man äter den förstås) så nu har jag smaskat persilja några dagar kanske därför min normala färg börjar återvända men kan inte med bestämdhet säga att det är därför!

Usch!

Kategori: Allmänt

Jaha, då har jag gjort två pass i kassan, fred kväll och lörd dag. Det var nog lite tidigt att anstränga sej, hade en ordentlig huvudvärk när jag kom hem igår och det kändes som halva sahara var innanför ögonlocket. Ville bara gråta och lägga örat på kudden, men Janne hade tröttat ut sej i skogen hela dan, så vi hjälptes åt med middan, sen slocknade jag i soffan ett par timmar.
Det är konstigt hur folk reagerar egentligen, jag ser ju för jäklig ut, gul-grön-lila-svart i halva ansiktet, runt ena ögat är jag mörkt röd-lila och samma ansiktshalva är svullen, jag är svart på hakan och en bit ner på halsen. Jag tittade lite i ögonvrån på mina kunder för att se hur dom skulle reagera, en del ryckte till, sen tittade dom bort, en del kunde inte slita blicken från mej, en del vågade helt enkelt inte möta min blick och en del frågade rakt ut vad som hänt. Jag sa till alla som visade reaktion vad som hänt och skojade lite med dom, (som vanligt) då blev dom genast mer avslappnade och "sej själva". Fast det var ett barn jag tyckte så himla synd om, han tittade i golvet precis hela tiden och skämdes jättemycket, jag tror han sett ett sånt ansikte förr =( men man hoppas ju att det inte är så!

Apropå bulle

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit utan träning en vecka, längtar.....
Tidigare har jag gått och tränat trots att jag varit trasig, men nu har jag helt enkelt inte orkat, för den delen har jag aldeles för mycket huvudvärk för att vilja. Trots att jag blir trött och sover mycket känner jag den där rastlösheten emellanåt, funderar lite på om en kort promenad skulle vara farligt, men bestämmer mej för att de "promenaderna" mellan stall-hage-stall-hönshus-stall-hage osv får räcka några dagar till. Det dumma är bara att maten är precis lika god nu när jag inte behöver så mycket, som när jag är i full gång och gör av med massa energi.....Åh vad jag längtar till gymet!

Vågar jag visa mej på byn?

Kategori: Allmänt

Nyss sken solen från klar himmel, det ligger lite snö på marken och det känndes så härligt, alla hönsen satt på en bänk och solade sej. Nu när jag tittar ut yr det små fina snöflingor, önskar det kunde ramla ner stora fina flingor, marken skulle bli täckt av snö och den skulle ligga kvar. Det skulle vara fint.

Jag har varit ute och fixat lite på gården, måste försöka komma igång igen, kan ju inte ligga inne hela dagarna. Visst jag behöver mycket vila och sömn, men frisk luft behövs för psyket. Så i morse tog jag ut hästarna själv, dom vet att jag inte mår helt bra, dom var snälla och försiktiga. Det är så underbart med djuren, för dom vet alltid hur jag mår. Som min pålle, när jag kom från sjukan gick jag till honom, han tittade på mej med ögon som sa "förlåt" så nosade han lite på mitt bröst å blåste på mina händer. Han visste ju att jag gjort mej illa när jag ramlade av honom.

I morgon ska jag åka iväg till affären och jobba några timmar, har förvarnat de flesta arbetskompisarna att jag ser för jäklig ut, men det går ju inte att förvarna kunderna så jag får nog svara på många frågor. Ett tag tänkte jag stanna hemma tills färgerna i ansiktet försvunnit, men jag tror dom sitter nå´n månad och så länge kan jag inte avstå att jobba.

Tack!

Kategori: Allmänt

Vid tio tiden på kvällen i sjukhussängen, fick jag sällskap av en lite dement tant, hon ville ha hjälp ofta men nådde inte ringknappen. Hon började ropa "hallå, hallå" till jag ringde sköterskan, på natten var det nog inte så mycket att göra, för dom tog sej mycket tid och visade omtanke och tålamod med tanten.När det blev morgon och dagpersonalen kom, hade dom inte tid så då snäste dom av henne med ett "vi hjälper dej snart" Jag klandrar absolut inte sköterskorna, dom var stressade och kvällen innan när det var mindre att göra var dom hur gulliga som helst.
Jag beslutade mej för att göra ett avtal med mina kompisar, som är jägare, att när jag kommer dit, att behöva hjälp med tom det enklaste, ska dom ta ut mej i skogen och skjuta mej. Usch vad förnedrande att inte kunna klara sej själv och ingen har tid att hjälpa!
På morgonen när jag låg och väntade på att få åka hem, kom läkaren in, han tittade föraktfullt på mej så sa han
-Är det du som fått stryk? Då kändes det lite synd att jag inte hade mina gödselstinkade ridkläder i skåpet så jag kunde kastat dom i ansiktet på honom och frågat om han inte läst min journal. Fy fan vad ledsen jag blev!

Marre har sagt ; Inge tv, korsord lr data!!

Bäst man lyder, hjärnskakning är inte å leka med!

Dagen D

Kategori: Allmänt

Så blev man ett år äldre då! Hade sovmorgon idag och fick frukostbrickan uppburen =)
En stund senare var det dags för ridlektion, jag hade egentligen ingen lust, men kunde ju inte avboka samma dag utan nå´t egentligt skäl. Hästen var lite nervig och kollade efter farligheter på väg till ridhuset, när vi hade ca 200 m kvar hitttade han nå´t farligt, tvärvände och tog ett skutt åt andra hållet. Jag känner att jag kommer att ramla och tittar ner, där under mej är en betongsula med ko/häst gödsel. Jag försöker undvika betongen, hamnar under pållen mitt i en stor pöl med dynga, hans hovar stänker upp skiten innan en av dom träffar mej i ansiktet.
Resten av födelsedagen, firades på sjukhuset, efter alla undersökningar blev jag nerbäddad på en sal, för att hållas under observation under natten.