marresmams.blogg.se

Stockholmsfrämmande

Kategori: Allmänt

En killkompis från stora staden har hittat hit ut på landet, han kom i går em. Efter en rundvandring å han hälsat på alla djuren blev det sill, nubbe å lite annat småplock innan vi tände grillen å la på riktigt fina flintastekar. Det blev en del vin också, sist hämtade jag några röda fina gubbar ur landet som dessert.
Efter hela nattens pladder å vinpimplande kom vi äntligen i säng så halva söndan gick åt till att sova, det är ju inte jag van vid så det kändes lite konstigt.
Vi var lite sega så det blev en tur till stan å mitt favvo kebabställe när det närmade sej middagstid.
Marre har förstås inte hört av sej, han har inte betalat hyran heller =( så nu är det bara för honom att lämna nyckeln ifrån sej i morgon ifall han inte betalar då, han har automatisk överföring den 26:e så förmodligen har han stoppat den och skiter i att betala. Så´n är han, största egoisten som bara ställer till det mer å mer för sej!
Trist!

lesdsen mams

Kategori: Allmänt

Så gick det några dagar igen, mycke jobb tar all tiden.
Marre har fattat nu att min lägenhet ätr uppsagd, han har ju bott där några år nu, det var meningen att han skulle överta kontraktet, men han lämnar ju aldrig in pappren till hyresvärden. Jag behöver skriva mej här på landet nu å kan inte ha lägenheten kvar, dessutom höjdes hyran men Marre ville inte belala nå´n höjning, jag har bråkat i 3-4 månader om det innan han nu  sist betalade fullt.. Jag försökte få till ett skriftligt avtal om att han skulle hyra av mej, men han kastade det nog i papperskorgen för jag hörde inget från honom på flera månader. Men nu har han fattat, han är ekak och dum, tycker allt är mitt fel, han har avsagt sej släktskapet och bestämt sej för att han inte har nån mamma längre, ber mej fara åt helvete och allt sån´t. Jag tycketr han är orättvis för jag har ställt upp massor med gånger, men hur mycket ska man ställa upp egentligen? Och hur mycket skit ska man ta från sina barn? Jag kanske inte varit världens bästa mamma, men har alltid gjort mitt bästa, jag älska mina barn men vill inte bli utnyttjad. Marre är en känslig kelig kille och han är en riktig mammagrisvi har haft ett par tuffa perioder av bråk men vem står ut med att vara från sina barn? "Efter regn kommer solsken"  Vi har bråkat, men han kommer alltid tillbak för han klarar sej inte utan sin mamma.
Men nu vet jag inte hur det går, jag sa att han kan bo här å Mowgli hade fixat ett jobb här, men "hellre kastar han sej till vargar än bor med mej"
Vad gör man???
Min tröst är att han iinte drogar å han sköter sitt jobb, jag behöver inte vara orolig att han umgås med skumma typer eller att han ska ta en överdos, dom föräldrar som hara det så måste vara otroligt starka, jag har nog inte så stora problem med ungen ändå

Ja va då?

Kategori: Allmänt

Då var midsommarhelgen avklarad helt å hållet, jag har jobbat både lördag och söndag 07.30-16.00!
Det har ändå varit skitväder å Mowgli har köpt ett nytt TV spel så jag hade antagligen blivt galen hemma =)
Det var på macken jag jobbade, i går var det helt dött under förmiddagen, de som kom in ville köpa cig eller fegisar, (= folköl) å var ganska bleka! Tog med mej en film hem, Arn, den är helt överreklamerad, jag hara läst boken tyckte den var ganska bra, men filmen var inte ens ganska...när det väl började hända nå´t så hade halva filmen gått å jag höll på att somna flera gånger, det var en besvikelse.
I dag var det full fart på förmiddan för att sedan bli dött, tur min jobbarkompis är en trevlilg prick som oxå har hästar =)
När man jobbat helg brukar men ju vara ledig på måndagen, men jag ska jobba på båda jobben i morgon, dessutom ska jag lämna in bilen på service......jag ska vara ledig på onsdag å då blir det lååång frukost på sängkanten

Ha det bäst!

Midsommarafton

Kategori: Allmänt

Mowgli å jag hade tänkt cykla den dryga halvmilen till det traditionella midsommarfirandet, men när vi lyfte blicken mot det som skulle vara blått å soligt såg vi en massa gråsvarta moln. Vi beslutade oss för att stanna hemma å jobba lite på gården istället, det är ju inte så kul att klä sej sommarfin när solen å regnet turas om. Jag är inte rädd för vatten men ändå....
Jag flyttade på den ruvande hönan, hon blev förbannad å attackerade mej så jag började blöda  i huvudet=( men det var ett måste för jag skulle kunna städa i redet. När jag lyfte bort halmen var det en gråvit krälande massa därunder, tror det var fluglarver men inte säker, äckligt var det iallafall. Hon tog över redet direkt när den förra ruvhönan flyttade ut så det var inte städat på ett par månader! Usch!!!! Hoppas hon förlåtit mej nu när hon ligger i ett rent fint rede med alla sina ägg å har det bra.
Mowgli passade på att tända eld på skräphögen som vuxit sej stoooor under torkan, jag har ju vårstädat gården å då blir det en hel del som hamnar på brasan. Det steg en grå pelare av rök eftersom det låg en del fuktigt hö där.
Sen var det dags för sillunchen, när den var aväten kom sommargästerna upp på gården för att hälsa på djuren å jag ropade in dom på en nubbe. Mer firande blir det inte för mej, det är arbetsdag i morrn å jag börjar 7.30...Grattis!! 

strul

Kategori: Allmänt

Nu har det varit åska här, då fungerar inte telefon eller internet, kommer å går lite hur som helst så det gäller att passa på. Det konstiga är att om jag ringer hem så går allt igång, men för en kort stund bara. Hur kan det vara så??? Förra gången jag pratade med tanten på telia så berättade jag det och nå´t sån´t hade hon aldrig hört talas om.
Åska betyder regn å regn betyder att gräset växer =) finemang, då behöver jag inte ge hästarna hö, å jag får nöjet att dra runt gräsklipparen.....det är mycket gräsmatta och åkklipparen gick sönder. Sån´t är livet på landet!

Jag har det bäst

Kategori: Allmänt

Hur bra kan man ha det egentligen? I går förmiddag när jag å min kompis red ut, kom det en skur, det kan ju regna småspik, vräka ner å regna stora varma blöta droppar, det var de sistnämnda som kom. Det höll inte i sej mer än nån minut å det var varmt i luften, vi red först ut på landsvägen, hästarna lunkade på i lagom takt å vi småpratade om allt som tjejer pratar om. Senare kom vi in i skogen, å det var då jag kom på att jag har det så himla bra här så det är nästan oförskämt. Jag har ju ofta ganska "tunga" tankar som kommer ut här, men det betyder inte att jag är en missnöjd surkärring, jag har bara en massa tankar helt enkelt.  I vilket fall, när vi kom på skogsstigen tittade solen fram mellan träden, regndropparna i gräset glittrade å fåglarna sjöng...hur underbart kan det bli? Vi tog en härlig galopp med vinden i ansiktet, hoppade över några naturhinder å svängde av mot sjön, lät hästarna plaska i vattnet å tog stigen hem.  Vi konstaterade att vi är otroligt bortskämda som kan hoppa upp på hästryggen å rida ut i den härliga naturen när vi vill, vi slipper trängas på tunnelbanan, vi slipper stå i kö för att kliva på bussen, vi slipper stå i kö för att ta en öl eller komma in på diskot, vi slipper stå i kö för att få betala maten......å vi slipper låtsas att vi är nå´n annan för att bli "godkända" fy fan vad bra vi har det!

otrohet

Kategori: Allmänt

Om man hela tiden blir anklagad för att vara otrogen, eller som han uttryckte det "sära på benen" trots att man inte är det, spelar det nå´n roll då om man till sist inte bryr sej å hoppar i säng med första bästa? Man är ju redan så misstrodd å det är väl lika bra att göra honom till viljes??? Marres papps anklagade mej jämt för att vara otrogen, visst, jag är den flirtiga typen å det är han med,men han var mitt livs kärlek, vi gick ofta ut på på varsit håll å han reste en del. Vi träffades faktiskt när han var på en jobbresa, han var gift, men det var kärlek vid första ögonkastet, så det gick som det måste, han skilde sej å jag flyttade till hans stad. Eftersom han fortsatte resa vaar jag ensam hemma med barnen ibland, det var då han fick för sej att jag "särade på bena", ibland hade jag kompisar hemma men han trodde alltid det var killar som ville få omkull mej!
Till slut sa jag att jag hade varit otrogen för att han skulle få som han ville å sluta tjata, det var liksom svårare att försöka övertyga honom om att jag inte legat med nå´n annan än att ta hans anklagande blick för att jag hade gjort det! ´
Jag hade ju ändå barnen hemma till skillnad från honom som var i andra städer å bodde på hotell. 
I min hemstad hade han "bara" en brud, men hon var upptagen den kvällen vi träffades så han gick ut själv.....dan efter  såg jag dom komma gåendes hand i hand utanför mitt fönster, senare försökte han förneka det för mej....efter sej själv dömmer man andra! Honom levde jag med i 17 år, en man som bedrog mej det första han gjorde å sen anklaga de MEJ för att vara otrogen i alla år!?

Bästa knepet!

Kategori: Allmänt
En av mina kompisar hade en jättebra idé om hur man jobbar mot den globala uppvärmningen, hur man skulle bli påmind varje dag om vad man som ensklid person kunde göra. Det var förra vintern hon visade mej sin idé, sen åkte hon till Tailand! När jag påpekade att hon som var så miljömedveten inte borde flyga runt hela jorden tittade hon ner å svarade lite skamset- Ja, jag vet! I vintras var det dags för en resa till samma ställe igen, eftersom hon fortsatt prata om åtgärder för att rädda miljön, kunde förstås inte jag låta bli att pika henne. -hur kan du som är så himla miljömedveten flyga till Tailand? Vet du hur mycket skit planet släpper ut? Då fick jag till svar att jag bara var avundsjuk!? Aldrig att jag åker till Tailand, å det beror inte på miljön utan på förhållandena där, jag skulle må dåligt av att se alla öden.
Efter jag förklarat det för henne svarade hon att hon flög bara en gång om året, att hon känner folk som flyger mycket mer ofta.......
Så nu vet vi vad vi ska göra för att rädda miljön; Endast en flygresa/person och år :-D

stress

Kategori: Allmänt

Så blev det äntligen en dag med moln som gömde solen! Det är ju inte vad man brukar önska, men nu var det efterlängtat. Jag kunde äntligen tvätta audin, den är svart å för att komma up till vår gård är det ca en km grusväg så det är ju bara att gissa vilken färg det var på bilen efter alla dessa torra å soliga dagar =)
Lammen hade hittat till grannen dom små busarna så nu är dom instängda i en liten hage, hade inte rutat staket till nå´t stort, men jag ska försöka fixa till så dom åtminstone kan vara i hästhagen då har dom ytor att leka på!
Det är mycket jobb för mej denna vecka, efter att varit helt utan i flera månader har jag nu två jobb, jag är inte van att vara hemifrån så mycket men man behöver lite socilat liv utanför hästeriet =)
Mer av mina tankar kommer endera dan,
tjao

Missbruk

Kategori: Allmänt

Jag är en typisk missbrukarperson, jag har missbrukat en massa saker, men den enda giftiga drog jag varit förslavad under är tobak!
Så fort jag lyckas få ett naturligt förhållande till en mani, ploppar det plötsligt upp en ny!
Jag har haft städmani och blev helt stressad om nå´t låg på fel ställe, tvättade fönster och vaxade golv en gång i veckan,
Jag har missbrukat sex, använt det för att få bekräftelse, med det följde så klart att jag blev "använd"av pojkar/män, 
När Marre var liten å behövde sin mams då var det jobba, jobba, jobba....klättrade inte på någon karriärstege, men tyckte om att jobba å jobbade nästan jämnt, en dag när jag kom hem å Marre fortfarande var vaken, gömde han sej bakom pappsens ben å kikade blygt fram på mej. Då sa jag upp mej från det jobb jag hade å hittade ett nytt tråkigt jobb som dessutom inte var heltid. Sen började jag springa, sprang lite lopp först, å för att träna inför dom gjorde jag upp en plan att följa maniskt i ur å skur!  Sen började jag springa de sträckor övriga familjen åkte bil, från stranden, till Zinken (två mil hemmifrån) där Marre hade hockeyträningen å hem från kompisar vi hälsat på. Det var inledningen på min träningsnarkomani, jag kompletterade löpningen med friskisgympa, å för säkerhets skull sprang jag till passen. Efter några år blev det olika pass på gymmet, men inte ett pass, nej helst två åt gången. Med träningen följde så klart maten, jag blev helt nojig på att jag skulle få i mej rätt saker,å inte för mycket . Sen fick jag min häst å då skulle jag hinna med att rida också, mina kompisar slutade fråga om jag ville följa med på nå´t för jag hade aldrig tid, min högsta prioritet var ridningen, å för att inte göra nå´t lätt tog jag cykeln till stallet, en mil, men jag skulle absolut till gymet efter å sen var det inte tid för mer den dagen! Så såg de flesta dagar ut för mej.
När jag flyttad från stora staden, var det slut på cykelturer, löpning och gymträning, maten var det enda som fanns kvar, då kom städmanin tillbaka, det är svårt att hålla rent å fint med fyra katter å långhårig hund, så jag bytte tillbaka till träning igen....
Kan jag inte bara vara??

skugga

Kategori: Allmänt

Yes yes....solen gick i moln en stund =) det sägs att det ska komma åskskurar men vi får väl se hur det blir med det!
Det är konstigt, hela vintern har jag gått här och önskat att det skulle sluta regna bara en enda dag, nu är det precis tvärtom, jag skulle ge en hel del för en dags regn! En dags regn skulle iofs inte göra mycket nytta, men det skulle vara skönt att kunna röra sej utan att bli klibbig av svett! Dessuton är ac:n paj i Audin, tror det bara är att fylla på, så innan semestern måste det bli av. Förra sommaren när jag å Marre åkte från stora stan var det olidligt varmt i bilen, sen blev det vinter å inte så angeläget men nu är det banne mej time!

tidsbrist

Kategori: Allmänt

Hej hej,
jag har jobbat en del i veckan å inte hunnit med allt som ska göras, bl.a skriva här.
Jag är inte så van att vara från gården så jag blir lite splittrad, det är väldigt bra för plånboken att äntligen fått lite jobb, men här hemma blir det lite kaos, mina rutiner spricker å jag vet inte vad Mowgli gjort eller vad som är kvar till mej =)
En av dagarna cyklade jag de dryga två milen till det ena jobbet, trots att jag startade före åtta hade värmen redan hunnit komma. Jag cyklade på slingriga grusvägar i ett helt underbart sommarlandskap, förbi kossor på bete å en porlande liten å (eller stor bäck) jag kände mej som jag var mitt i boken om bullerbybarna!

Mitt ex, psykopaten, gör sej påminnd genom regelbundna besök på gårdens hemsida. han har inte skrivit fler sjuka inlägg, men det kommer säkert. Min syster, som är psykolog, har döpt honoom till E-svinet, å det blir hans namn här f.o.m nu. Han talade om för mej att alla psykologer var sjuka å att det var dom som behövde hjälp, kul kille, min storasyster som betyder väldigt mycket för mej, som alltid ställer upp å har hjälpt mej igenom kriser. Jag tror han sa så för han visste att hon såg rakt igenom honom å avslöjade direkt vem han var, han kunde inte manipulera henne. Nu när jag känner att han inte kan skade mej på något sätt upptar han mina tankar ofta. JAG ÄR FRI!!!

ombytliga människor

Kategori: Allmänt

För drygt ett halvår sen råkade jag trampa en person på tårna, han blev riktigt ilsk å skrev ett elakt mail. På gårdagens byfest kom han fram lite glad i hatten å var hur trevlig som helst, kallade mej älskling å darling hela kvällen å ville dansa å prata. Det tycker jag var ett underligt beteende, han kunde ju pratat om vår lilla sammandrabbning till att börja med, jag är inte långsint men att låtsas som ingenting har hänt är i mina ögon fegt. Dessutom känner vi varandra i första hand genom hans fru....

Festen var som vanligt full med glada människor, ett tvåmannaband som spelade gamla godingar å vin/öl i plastglas. Vädret var varmt å skönt hela natten, jag kom hem kvart i tre, Mowgli hittade nå´n kompis på vägen å kom en timme senare. När vi vaknat å sett till att alla djur hade mat å vatten blev det en middag på kina krogen.
En riktigt skön söndag!