marresmams.blogg.se

Försöka duger

Kategori: Allmänt

Han i min förra relation visade sej vara en riktig obehaglig å sjuk människa. Han var väldigt generös, bjöd på allt möjligt, men rätt som det var kunde det vända och han blev elak å snål. En av resorna han bjöd på gick till Lissabon, han skulle stå för allt som vanligt eftersom jag som periodvis var sjukskriven oftast räknade kronorna. En kväll när vi var på resturang där började han skälla ut mej för jag inte betalade notan, han skrek å bråkade, kastade tandpetare å välte nästan bordet till en servitör kom å lugnade honom. Då log han sitt insmickrande leende å gav nå´n dum förklaring. En gång hyrde vi en stuga på öland, jag stod för hyran han för resan å maten delade vi, men en kväll fick han för sej att han skulle hem till stockholm för jag var så snål. Vad kostar mest? Hyra stuga en vecka eller soppa 100 mil? Det som var mest enerverande var att han alltid propsade på att få betala å även om jag ville så sa han nå´t spydigt om att jag skulle spara mina kronor. Hade jag varit en utsugare å gratisåkare hade det förstås varit lättare att tackla hans kommentarer. Han är miljonär men han gömde undan  saker jag tagit med till honom för att ha där, jag fick inte tillbaks dom när förhållandet var slut. Det var saker han ville ha som han lätt kunnat köpa, men han stal från mej. Jag flyttade från stan för att komma bort från den idioten, han fortsatte nämligen göra livet surt för mej långt efter vi brytit. Nu har han hittat gårdens hemsida å lägger in sjuka kommentarer, tror han ska komma åt mej, men jag är inte det minsta mottaglig så det är slöseri med energi.

En av livets gåtor

Kategori: Allmänt

När jag fått i mej frukosten räknade jag timmarna till tandläkarbesöket, precis som värken skulle försvinna i samma sekund jag klev in där. Det kändes som halva käken skulle sprängas i tusen bitar så ont gjorde det.  555 kr fattigare visste jag att mina tänder är hela å fina, mitt tandkött friskt å rosa (visste jag redan) med samma värkande käke gick jag ut från käftis, det fanns inget fel att åtgärda! - Skölj med bakteriedödande munvatten i tio dar! sa han! då hade jag ju kunnat lägga tussen med renat där iallafall ju.....det är ju bakteriedödande å jag hade sparat pengarna till nå´t annat!

Frågan är bara hur det kan göra så in i h-e ont om det inte är något fel????

För övrigt har det varit en kanondag, fullproppad med alvedon har jag varit å badat min pålle!

Nattvak

Kategori: Allmänt

Aldrig i mitt liv har jag haft tandvärk, men nu har jag fått allt på en gång =( i höstas tappade jag en fyllning när jag använde tandtråden, tandläkarbesök följde å ny fyllning kom på plats, i helgen var det dags igen, tappade ingen fyllning, men när jag var klar med tandtråden kändes det inte så skönt som det brukar. På natten vaknade jag å hade ont, sen har det blivit värre å värre, i natt låg jag å vred mej tre timmar med världens mest ihållande värk. Då ligger man å funderar på allt möjligt å kommer fram till fantastiska slutssatser, sen somnar man å när man vaknar igen har man glömt alla bra idéer. I det här fallet är man=jag! En sak som jag funderade på var om det skulle hjälpa med en tuss indränkt i renat mot tanden, om värken skulle försvinna, men kom på att om Mowgli vaknade kunde han tro att jag skåpsupit =) Jag bestämde mej för att nonchalera värken så skulle den försvinna, vaknade, cyklade iväg till gymet å tränade, när jag var där kom jag på att min taktik inte skulle hjälpa, så när jag kom hem ringde jag tandläkaren. Jag har inte tandläkarskräck förrän jag får räkningen.....mao jag kan gapa å låta han/hon rota runt i käften utan att det bekommer mej, men när jag ska betala gråter jag! Fick tid i morgon så det blir nya fantastiska funderingar i natt!

hörs..

Äntligen nystart

Kategori: Allmänt

I dag tog jag mej i kragen och tog en cykeltur till gymet, har ju hittat på olika anledningar för att ta bilen dit, eller att använda hemmagymet för att slippa åka iväg. 37 min dit å 40 hem! Trots att jag låtit cykeln stå hade jag inte försämrat min tid, men jag orkade inte trampa uppför den elendiga branta backen på hemvägen =( Skönt att komma igång igen så nu är det bara att hoppas att det inte kommer en regnperiod.

I går var det mors dag, jag jobbade på där ute på gården medan Mowgli var hos mamsen på middag, under tiden funderade jag på vad man säger till "mor"  säger man "grattis på mors dag"? det låter konstigt, eller säger men "ha en bra mors dag"? ska man inte ha en bra dag alla dagar? Jag kom inte på nå´t vettigt man ska säga, men jag har ingen "mor" så det gör ingenting. Mina barn har nog inte heller kommit på vad man ska säga, för ingen av dom hörde av sej! Jag tycker man kan fira sin mor så länge man bor hemma, å då med att bjuda frukost på sängen eller fixa middan, visa sin uppskattning utan att göra nå´n jättegrej av det!
Så det är helt ok att barnen inte ringer på mors dag, det finns massor av andra dagar att ringa på! 

orättvist

Kategori: Allmänt

Helt plötsligt, efter en månads envis tystnad, kommer ett argt mess från bebisen =(  efter att i en månad konseskvent nekat att svara på både mess å samtal undrar men ju om han forffarande är vid liv. Jag ringde en av de personer jag vet han har kontakt med, men det är ju svårt att förklara varför jag måste gå den vägen. Valde att berätta sanningen, att bebisen är skyldig pengar, å att det konstigt nog är jag som är skurken för jag kräver tillbaka dom, så jag ska straffas. Den personen är hans halvbror, deras relation har vuxit å är kanonbra, trots att pappsen inte ville ha det så när dom var yngre. Därför bad jag storebror att inte äventyra deras vänskap med att vara min budbärare, jag bad honom helt enkelt att inte berätta för Marre att jag ringt för att höra att han hade det bra. Är det onormalt att vara orolig för  sina vuxna "barn"?
Nu blev det två elaka å arga mess från battingen, jag hetsade inte upp mej särskilt mycket, jag har annat att fundera på, så idag kommer ett nytt mess, å allt är som vanligt, en helt vanlig fråga om en grej, som han kan ta reda på utan min hjälp......den ungen blir man inte klok på! Jag vet att han är en mjuk å känslig liten kille, men det är helt omöjligt för honom att säga "förlåt, jag har varit dum" till sin mamma. Istället låtsas han som ingenting har hänt å kommer med en nå´n förevändning att ta kontakt när man minst anar det....men den här gången räcker det inte med charmen, jag tar inte mer skit från nå´n! 
  

Förevändning

Kategori: Allmänt

Det har blivit lite dåligt med cykelturerna till gymet nu, eftersom det helt plötsligt blev kallare så ser jag till att de ca 80-90 min som turen tar, används till andra saker så blir jag tvungen att ta bilen om jag ska hinna träna, det är förstås konstigt att jag hinner med en timme på löpbandet istället =)

I dag blev det äntligen av att plocka nässlor å göra nässelsoppa, det var nog hög tid eftersom nässlor växer fort å man ska använda de späda som kommer först. Soppan blev kalasgod gjorde frikadeller för första gången som jag la i å så kokade jag några ägg till. Dagens middag innehöll en massa järn å c-vitamin! Dessutom var det nästan gratis, hade jag struntat i frikadeller så. Nässlor finns det gott om bakom stallet å ägg förser hönorna mej med. Hönorna äter allt som kommer i deras väg, så nu är det väldigt lite foder som går åt, gräsmattorna är välluftade å rabatterna helt fria från ogräs =) fast det är inte så mycket annat i rabatterna heller förstås! En del lökväxter ratar dom, jag har lagt nät över vissa blommor så helt rent är det inte!

Onsdag å Torsdag har jag fått lite jobb, det är både bra å dåligt, man behöver den sociala biten med arbetskamrater å man behöver lite lön, men det finns så himla mycket att göra här hemma som man inte hinner om man ska vara borta halva dan. 

För övrigt.....
...är det inte alltid den som skriker högst
som har rätt.....

Födelsedagskalas

Kategori: Allmänt

Det har sina aviga sidor att fly stora stan å flytta ut på landet, ialla fall om man flyttar låååångt ut på landet!
Nu fyller bröderna år igen, å kalaset verkar bli hur kul som helst, men jag som bor ca 70 mil därifrån kan förstås inte var med =( det blir lite för häftigt att köra 140 mil över en helg,å dessutom är bensinen så hutlös dyr, så jag får spara resan till i sommar. Då ska jag ju ändå upp för att tömma lägenhet, gå på konsert å träffa släkten.

I dag har det återgått till "nästan" vinter, fy attan vad kallt! Var på hopptävlingar halva dan å frös som bara den, ringde hem, när det var dags att lasta in pållen, å beställde en brasa, det var så varmt å gosigt inne när jag kom hem =)
Mowgli har ett finskt namn, men jag vägrar tro han är äkta finne, HAN HAR INGEN BASTU!! Märkligt! En vedeldad bastu på tomten hade varit så najs, men jag hade nog suttit där halva året, för jag älskar värmen. En badtunna hade inte stått i vägen heller =)
I går hämtade vi en hel gris, å nu ligger flintasteken på grillen så min uppgift blir att fixa tzatziki å sallad....NU....
hörs

Nattbio

Kategori: Allmänt

Efter en halvjobbig dag är det skönt att äta nå´t gott, ta ett glas vin å koppla av framför tv:n! Varför är det bara skräpprogram fram till mitt i natten? När det äntligen börjar nå´t sevärt är man ju så trött att man inte kan hålla sej vaken=(

Nu är det äntligen bestämt, i juli åker jag upp å tömmer min lägenhet i Stockholm, sen har jag inga mer bekymmer med den=) Jag kan skriva mej härnere å slippa vänta på att Marre ska ha vänligheten att betala hyran å skicka min post. Jag har blivit erbjuden ett fint hus här nere till ett bra pris, så nu gäller det att fundera på om det är nå´t att satsa på. Har nästan fått jobb oxå, så det verkar som allt löser sej. Om jag bestämmer mej för huset, å allt går igenom med bank å så, kommer jag nog att bo kvar i det hus jag bor i nu, så hyr jag ut det nya ett tag. Jag har ju Mowgli men jag vill helst ha en egen adress!

Ha´re

Celebert besök

Kategori: Allmänt

Jag har haft finfrämmande så tiden räckte inte för bloggen oxå, först städa hela huset så det inte fanns ett dammkorn, eller snarare ett katt- eller hund-hår, hur lätt är det med fyra katter å en långhårig vovve?
Vi gjorde ett besök i staden på sveriges baksida, Göteborg, jag har bara varit där tre gånger förr, två gånger var jag på Liseberg å en gång på Lorenbergs teatern, så jag har inte sett nå´t. Men den här gången var det lite snurra i trafiken, gå på ett museum å sen avslutade vi med att titta på Ostindienfararen, det var lite häftigt! Åt världens godaste lunch på museet, vegetarisk buffe. PÅ hemvägen åkte vi in till Knalleland för att handla lite, så fick vi höra att Pinoccio låg inte långt därifrån, då passade vi på att tjuvkika på honom, invigningen är ju idag så han har väl ställts på sin rätta plats i natt.
Förra veckan kom sommaren å det var varmt å svettigt i topp å shorts, nu är det inge vidare, molnigt å lite småkallt, men jag hörde att det var regn på gång i Stockholm så men får väl vara nöjd.
Nu ska jag ut å försöka fixa lite ström i tråden runt lammens hage, dom rymmer hela tiden å äter mina rosor =(image8

Tänkvärt

Kategori: Allmänt

Till alla barn som sviker å utnyttjar sina föräldrar;

Man behöver inte älska sina föräldrar,
men man bör vara tacksam att de gett en livet


Välkommna ord

Kategori: Allmänt

Häromdagen kom en av mina inhyrningar in i köket å sa; (namn på pojkvännen) kusin är gift med en kille som äger en mack, dom behöver personal, ring dit! Naturligtvis gjorde jag det, så i veckan ska jag åka dit å "visa upp" mej. Jag kan ju inte sitta å vänta på mitt drömjobb, det skulle inte bli besked därifrån förän efter semestern, å jag måste ha jobb NU. Nästa månad går hästarna på bete å då blir det ingen stallhyra till mej, så det skulle sitta fint med en lön.

I går blev det en helt oplanerad grillfest här på gården, massa go mat, vin å en liten whiskey till kaffet. Kubbspelet åkte fram å de andra försökte förklara reglerna för mej. Deras tålamod var på topp:- D
Mitt lag förlorade, jag är ju van att förlora så det gjorde ingenting, det blev för mörkt för revanch så den väntar jag på. Vi gick in å spelade den vanliga nostalgiska musiken.  Det blir alltid lite stones, psycotic jam å blå, den näst sistnämnda är äldsta sonens band å den sista är en fd kompis band. Men varför har jag ingen cd med lilla bebisens band? Marre det måste du fixa till din mamma!

Nu har älsklingen lagat en god söndagsmiddag så hej för denna gång!

Att man aldrig ger upp!

Kategori: Allmänt

Pappan till min första son slog mej regelbundet, det började när jag var gravid, när sonen var åtta månader hittade jag honom i sängen med min sk kompis! Jag var VÄLDIGT ung!
I min nästa relation blev både jag och sonen slagna, efter det trodde jag att jag hittat den livslånga kärleken, fick ett barn till och lite stryk, men han var bara "dum" när han drack, å det var säkert mitt fel för jag retade upp honom! Han drack nästan varje helg men, det var inte så ofta han slog! När det förhållandet tog slut hittade jag en ny karl, att jag kom levande ur det förhållandet är ett under, jag var nära döden många gånger. Men nå´n gång ska man väl ha tur? Jag hittade en ny idiot, men nu var jag äntligen lite försiktig! Jag behöll min egen värld som han systematiskt krympte. Det slutade med att jag satt hemma å väntade på att han skulle ringa, nästan all tid vi inte var tillsammans, han var generös å bjöd flott på allt, men helt klart en riktig psykopat. Han slog mej aldrig men han använde de mest raffinerade knep för att göra mej till en liten, liten, liten flicka som var tvungen att hålla mej nära honom för att få bekräftelse. Han lämnade mej inte ifred när jag efter stor kamp lyckades ta mej ur förhållandet, han ringde å mejlade oavbrutet, jag svarade aldrig men i telsvar kunde jag lyssna till de vidrigaste kränkningarna, i mailboxen likadant.  Jag skaffade hemligt nr som han genast manipulerade till sej från telia, fick ett nytt hemligt nummer och flydde stora stan. Efter nästan ett år här kom ett kort och en present, sonen hade ovetande med sej det från gamla adressen.
Det är tre år sen, tre år med ångest å panik, men nu, NU har jag tagit bort mitt hemliga nr, han kan inte göra mej nå´t längre.......
Å jag kommer ALDRIG att låta någon göra mej illa igen =)

helvete

Kategori: Allmänt

Komenterade nyss en blogg, gick vidare till min andra blogg, så kom jag på att jag inte noterat adressen till sidan jag kommenterat å vill följa...grrr...hur trött får man bli???

Gammal eller äldre

Kategori: Allmänt

Så är man en dag äldre då, ännu en dag har passerat! Ännu en dag med hyfsad balans....kl 06-06.25 frukost+utsläpp hästar å höns! 06.25-08.15 tid för att fixa å äta frukost, kaffe kokt ägg å fruktsallad, äts i sängen med sällskap av en hund å minst en kisse, ett korsord å rix morgonzoo! 08.15-09.00 en liten slummer, följande 55 min bryter städstressen ut; resultatet blir blankt å fint i köket =) Ett par minuter för "ridkläder på" å en stund till för borst å sadel på, sen hoppa upp i sadeln. När jag kliver ur är det försent för lunch...en lååång ridtur!!!! Men äta bör man, annars dör man, så det blir lite ätbart innan jag tar emot lammen som ska bo här i sommar. Mowgli hinner precis hem innan jag ska åka till mitt första jobbpass ses januari. Fyra timmar i kassan på Willys, Yes! Första kvällen alla ska grilla...gissa hur mycket grillkol jag sålt?!
Väl hemma igen var det dags att ta in de två (Av sex) hästar som skulle in, mata lammen med "välling" innan jag slängde mej i soffan med ett glas kallt vitt....
Slutar där jag började; Ännu en dag har tagit slut, men en ny har redan börjat.....

apropå

Kategori: Allmänt

Om du förlorar en timme på morgonen
jagar du den resten av dan!

Ett mål är nått

Kategori: Allmänt

När man fyller fyrtio är det hög tid att minska intaget av det goda, när man fyllt femtio är det ännu mer hög tid! När jag flyttade från stora stan blev det precis tvärt om, men i dag kom jag på, att även om jag ökat i vikt sen dess, använder jag samma shorts som jag köpte för över tio år sen. Å dom sitter lika snyggt fortfarande =)
Ett av mina mål är ändå att komma ner i samma vikt som för tre år sen, då satt shortsen inte så snyggt. Ett annat av mina mål är att cykla til gymet på under 40 min, i dag tog det 36 min åt båda hållen.....GRATTIS MAMSEN!

Morsning 

Dröm

Kategori: Allmänt

Trodde telelinjen skulle fungera mer än ett dygn, men icke! Mer krångel blev det....undrar hur länge det håller nu.... 

För en tid sen skickade jag ansökan till drömjobbet, för mej alltså, deltid på granngården med inriktning på hästsidan, (granngården är fd lantmännen). Eftersom jag inte hört nå´t därifrån trodde jag min ansökan hamnat i papperskorgen som vanligt, men fel fel fel! Igår när jag var å handlade mat å nappflaskor till lammen som kommer på fredag, passade jag på att fråga om jobbet, han hade bara ögnat igenom ansökningarna som hastigast å inte gjort något urval =D Då blev jag förstås lite optimistisk igen, det jobbet skulle passa mej perfekt, jag älskar djuren å livet här på gården, ett jobb som detta är det ultimata, det kännde jag direkt jag såg annonsen. Håll alla tummar!

Nu är det dags att sätta sej på cykeln å trampa den dryga milen till gymet i värmen!

tjao!

Det kommer alltid mer

Kategori: Allmänt

När man bor på vischan är inget självklart, telefonen strejkar lite titt som tätt, fråga mej inte varför det har inte varit blåst & regn, men plötsligt händer det! Eftersom det inte finns bredband heller (i vårt hus alltså) blir det lite besvärligt att blogga =) Det är andra saker som är besvärlilga med, läsa mailen te.x å kolla efter å ev söka jobb! 
Jobb har jag egentligen så det räcker här på gården, men det blir ingen lön! Häst är dyr leksak som inte bidrar med sin försörjning.

hörs...

300 m trassel

Kategori: Allmänt

När jag lyfte blicken från den trassliga tråden, såg jag den gula stockholmskatten jaga en hare! Haren stannade å tittade sej omkring en stund, kissen tryckte i gräset å slog med svansen, haren tog försiktigt ett skutt å kissen vände sej blixtsnabbt åt samma håll.
Jag ropade; Miizooo! Kissen kastade sej iväg i full fart mot mej, helt plötsligt glömmde han allt utom sin matte =)

Bloggduellen avslutad

Kategori: Allmänt

I går gick dagen till hopp clear round, en träningstävling, två mil härifrån. Det innebär att jag måste träna på att köra tranpsorten med häst i, hästen måste träna på att hoppa banan på främmande ställe och med publik. Det gick bra!

Eftersom vi skickat grisarna till himlen rev jag genast ner deras hage, då kom sommargästerna å bjöd hem oss på ett par öl!
Sen var dagen slut!

Nyss fick jag ett mess från Målilla, sveriges varmaste plats, med en inbjudan till fest. Hade varit kul, men det är ca 35 mil dit å festen var i dag....å jag är trött....

En annan gång!

ha´t

Varför ska vi vänta?

Kategori: Allmänt

Det blev riktigt lyckat i går kväll, årets första grill, iaf för mej, ett stort frestande fat med sallad å en rykande potatisgratäng! Det var "mike momsig" som en Werner skulle sagt. Lotten om stalltjänst, föll på en av inhyrningarna så jag fick sovmorgon oxå =) kunde det bli bättre? Nä!

Dagens pyssel på gården gick i ett behagligt slow motion tempo, ena sekunden var det soligt å varmt för att nästa sekund vara regnit å varmt. Det dundrade från svart himmel, för att en stund senare bli fint igen, det var så till å från resten av dan, men det var välbehövligt, så de växterna hönorna inte äter upp, kan komma igång å börja växa.
 När jag kom in hade älsklingen fixat lite god mat, han måste vara världens bästa 
                                                                                                                                                              

image6


Han skämmer då bort mej =)