marresmams.blogg.se

Wow

Kategori: Allmänt

Vilken kväll det blev! Alla var mer än nöjda med maten, om jag får skryta lite så är jag ganska bra på det där med mat, men sen barnen skaffade eget är det inte lika kul, men nu fick jag fixa middag för vänner, å då blir det som förr=)
Efter maten roade vi oss med detta
gissa vem som vann? Visserligen spelade vi i lag tvååtvå men ändå...

Å Marre ringde!

Partytime

Kategori: Allmänt

I dag blir det fest! Eller ialla fall middag i goda vänners lag. Höll på med maten hela kvällen i går och halva dan i dag så attan om det inte blir bra. Inget kan gå fel helt enkelt med en så´n planering! Bara en oförutsedd sak som överraskade, min "slaktare" skulle stycka lammen idag, jag trodde det skulle bli på morgonen, men det trodde inte han


allt är klart och så fort han är klar och Janne lagt allt kött i frysen är det bara att tvätta av bordet, lägga på duken och önska välkommen till bords! 

Vilken kväll det ska bli!

Glad mamms

Kategori: Allmänt

I dag är jag sååå glad! Det verkar som bebisen (marre) äntligen har fattat att det är dags att bli vuxen =) Jag vet att han försökt tidigare, men den här gången tror jag verkligen på honom....med risk att bli besviken igen...
Fick ett mess i går, vill inte gå in på vad det stod,  men det gav mej hopp, han är lite som jag, deppar ihop ibland, men efter att tag reser han sej igen och trampar vidare =)

Dessutom har jag kommit på vem som mördar mina höns, inte för det gör mej glad, men lugnare. För nå´n månad sen var det en eller ett par "djurvänner" som befriade ett par tusen minkar i en minkfarm nå´n mil härifrån. Varje dag jag var ute med bilen såg jag ett flertal tillplattade minkar på vägen. Är nästan säker på att det är minkar som härjar här på gården, dom är uppvuxna och vana att bo i bur, få maten serverad och bli ompysslade, helt plötsligt ska dom klara sej själva, inte ha sin invanda trygghet och ingen mat serverad! Vilka djävla idioter tror att dom gjort en god gärning??? Nu är mina höns, som är uppfödda med att springa runt hur som helst på gården, leta mat i hästarnas hage och på gödselstacken, i mina rabatter och i bärbuskarna, instängda i sin lilla hönsgård. Men det är kanske värt det, minkarna lider inte instängda längre!

döden lurar bakom knuten

Kategori: Allmänt

I går när jag räknade in mina höns fattades det en igen...så klart blev jag ledsen, det var ju bara 1 1/2 vecka sen en låg död här och en försvann. Senare när jag kom från ridturen satt hon skadad å skrek utanför hönshuset som då var stängt. Tuppen skrek till svar där innifrån.Usch vilken ångest hon måste haft, dödligt sårad och inte komma in i "säkreheten". Jag blev så himla ledsen att jag grät, inte för vi skulle nacka hönan, det klarar jag, men för hennes lidande.
Nu får dom hålla sej i sin lilla inhägnad till vi hittat den elaka mördaren. Den en kissen har mött och slagits med mördaren, han har ett fult bitsår på ena axeln, det varar och gör ont, tur han liter på mej så jag får göra rent utan att bli alltför klöst.
Apropå kommentaren i mitt förra inlägg så håller jag med dej, min mamma sa alltid
Vem som helst får skaffa barn, men för att köra bil krävs en utbildning!

Och så är det ju "samhällets fel" att barn far illa! Föräldrarna ska hänga med i statusjakten och överlåter till dagis och skola att fostra sina barn, åh så FEL! Så ska det vara barnbidrag och flerbarnstillägg, underhåll, bostadsbidrag osv

Jag hade en kompis, familjen bestod av henne, hennes två barn som hon fick underhåll för, hennes kille och hans dotter som han fick underhåll för, dom fick tre barnbidrag, men hon var förstås inte nöjd, hon tyckte det var för jävligt att dom inte fick flerbarnstillägg!

Så var det över för den här gången

Kategori: Allmänt

I garaget hänger lammen i väntan på att bli styckade, ute blev det snö och kallt. Audin står ute och fryser!

Jag är ju ganska bortskämd med att slippa sopa och skrapa snö innan jag ska iväg nå´nstans, för att inte tala om att sätta sej i en kall bil brrrr!

Men idag var det massa plusgrader igen och så regn förstås =(

lite sent kanske?

Kategori: Allmänt

I dag blev det en annan promenadväg, den jag brukar rida runt sjön. Snön yrde lite försiktigt i luften och jag hade en ny cdbok i lurarna, rödluvan av Unni Lindell! Sådär bra, men har jag börjat lyssna så lyssnar jag klart på hela.
Dessutom hade jag letat upp ett par vinterkängor som är en stl för stor så det blev ett fint skavsår. Men ändå, det var ett par härliga timmar!


När jag kom hem hittade jag den ena stockholmskissen i en buske i full färd med att försöka få tag på fåglarnas fläsksvål jag hängt upp längst ut på en tunn gren. När kattten såg mej fick han brått därifrån, han vet att jag inte hänger 
hans mat i ett träd =)

Vitt på taket

Kategori: Allmänt

I går var det däckbytardag, däcken ligger i lillstugan, så den dörren stod öppen några timmar, garaget, lillstallet, där ingen bor i vinter, och dörren till logen stod oxå öppna. Den nya tuppen som inte blivit fostrad av en höna och är väldigt nyfiken, lyckades bli instängd. Jag gick runt och letade efter honom i alla utrymmen men till slut fick jag ge upp, jag trodde räven varit här igen. Förra söndan låg hönsmamman död på plan och kycklingarna gick runt henne och ropade förtvivlat, dan efter försvann en kyckling.   
Hörde att det skulle bli den kallaste natten i går natt, när jag gick upp för att sova ca mitt i natten (vid tolv eller så) var det runt fyra minus...då blir det nog inte så kallt, tänkte jag, men när jag vaknade halv nio var det fjorton minus ute! 
När jag såg termometern tänkte jag att om inte räven tagit tuppen så hade han frusit ihjäl, utan någon kompis att kura ihop hos. Men när jag gick in på logen en stund senare stod han där och tittade på mej....
I kväll har jag räknat in dom å ingen saknas!

jobba jobba....

Kategori: Allmänt

äntligen blev det minus....kallt alltså! Aldrig har väl timingen varit bättre! Jag hade äntligen tagit mej i kragen och tvättat audin, så blev det minus....Yes! Nu är gruset den sista km till gården tillräckligt hårt för att inte stänka upp å färga audin grå! Så länge det nu varar, ingen lera på hästfötterna heller=) skönt att slippa spola av dom varje kväll!

I dag blev det två djur mindre på gården, småkipparna, lammen alltså, hänger nu i garaget, jag tänker INTE gå in där. Nästa helg blir det styckning, å sen in i frysen.....
Visst är dom söta?! Men denna vinter finns ingen plats annat än i frysen...finns planer på att bygga ut lillstallet till vinterviste för får men vi får se....konstigt att först mata med flaska och sen äta upp dom....
Det blev lite fest efter gubbsen var klara med lammen, gryta whiskey å vin....åsså lite bugg till...kommer inte ihåg!

Jag blir så trött

Kategori: Allmänt

Lite roligt är det, Marres minne är bra mycket sämre än mitt =) trots att jag borde vara den mest glömska. Eller så "glömmer" han saker som han inte vill komma ihåg!
Jag hade ju bestämt mej för att strunta i allt det här strulet med obet hyra, elräkningar osv,( han kommer att få bet till sist iaf) Men jag ramlade rakt i fällan!

Om man hittar en liten, liten mini plastpåse med nått vitt pulver i, vad ska man göra? Om det ligger gömt under en hög obetalda räkningar......jag lämnade det till snuten för analys, men det skulle jag förstås inte gjort. Nu heter det att jag anmält min egen son för knarkinnehav, trots att jag aldrig gjort någon anmälan och trots att jag aldrig sagt att det var hans! Som det kan gå¨....

Var reklamerar man avkomman ;-)

Mupp eller inte

Kategori: Allmänt

Läste i en gammal amelia på gymet, det är inte lika tråkigt på löpbandet med en tidning som sällskap. Det var nå´n insändare om  "stjärnbrevet", tydligen en tidigare puplicerad insändare. Krångligt, hänger ni med? Rubriken var Du är en hemsk mamma!  svar till "jag har en mupp till son"
Den berörde mej på olika sätt, mitt X, som jag förut nämnt här, har en son som är hjärnskadad, det hände ofta att han kallade honom just mupp, ja protesterade och sa att han inte fick säga så, då fick jag bara det iskalla svaret -vaddå? Han är ju det!  Jag tyckte det var frukatansvärt att höra så´na ord, så känslolöst och elakt. Speciellt som han utnyttjade sonen i alla möjliga situationer, skulle han byta lägenhet så hette det att - x behöver  han försökte mygla till sin dotter en lägenhet -hon behöver komma hemmifrån för x`s skull! Han fixade piller till sonen som han själv tog osv. Det var med iskall beräkning, men i de situationerna kallade han honom inte för mupp!
Har man skaffat barn är det väl ens skyldighet att ta hand om de efter bästa förmåga, kan man inte bättre än att kalla sina barn elaka saker så är det nog mest synd om föräldrarna!

Förresten läste jag i en annan tidning om ett ungt par där mannen hade cancer med oviss utgång, kvinnan fick inte insiminera sej med hans spermier, Alla barn har rätt till två föräldrar!   Sen hörde jag att regeringen håller på att ta beslut om att ensamma kvinnor ska ha rätt att inseminera sej. Bättre en okänd pappa än död pappa?

Två dar kvar....

Kategori: Allmänt

....till årets första julfest, som vanligt är det där med kläder ett problem. Tidigare när jag bodde i stora staden rådfrågade jag oftast Jovis och Marre, barnen alltså, det funkade varje gång.
Dom sa alltid -Men mamma, ska du verkligen ha det där på dej? Du ser jättetjock ut!
Då visste jag att jag hade valt rätt personer som smakråd =)
Får väl skicka några bilder så kan dom ge råd på lördag oxå!

hur är det möjligt....

Kategori: Allmänt

Förra året såg/hörde och hörde jag talas om två märkbart alkoholpåverkade ryttare på väg genom byn, de red även skränande förbi "min" gård. Jag ställde en enkel fråga i ett forum tillhörande vår ridklubb,
 -Hör hästar och alkohol ihop, ang vad jag sett och hört!
Oj vilket liv det blev, men det var JAG som var skurken....jag fick tom ett elakt/sjukt mail från dåvarande ordföranden!

I helgen var det dags för KM, ena dagen dressyr och andra dagen hoppning. Eftersom jag har en hopphäst var det den dagen jag var där, jag värmde upp med en träningsrunda för att sen lämna över till min duktiga medryttare. När alla ridit klart visade det sej helt plötsligt att reglerna var ändrade!!! Reglerna ändrades utan att alla fick reda på det....Vad är det för jävla sätt??? 
Men det är klart, det finns ingen rättvisa i denna världen!

människans bästa vän

Kategori: Allmänt

När man har hund känner man sej välkommen hem, man har alltid någon glad som väntar på en, men när jag kommer är det inte bara en vovve som kommer mej tillmötes, det kommer fyra katter springandes och så alla hönsen. Gissa om jag känner mej efterlängtad?
Förra veckan när jag jobbat en hel dag, (brukar jag inte göra) satt alla katterna på trappen, när dom såg bilen komma upp på stallplan sprang dom fram, så fort jag klivit ur strök dom sej mot mina ben och rullade runt i gruset. Dom jamade och fjäskade som bara den, dom är inte vana att jag är borta så länge åt gången.
det är likadant med hönsen, så fort dom ser/hör mej kommer dom i full fart, fast jag tror inte det är för dom saknat mej förstås, utan för dom vet att när jag kommer ramlar det ibland ner nå´t ätbart.

Aj aj aj

Kategori: Allmänt

Min jäkla rygg är ond, om jag tränar för lite får jag ont. Jag är ju ändå på gymet två tre ggr i veckan, går långa promenader en- två ggr, så är det två-tre boxar som ska mockas varje dag och sen ridningen...det borde väl räcka??
I går hamnade jag i soffan med en varm filt och sen fick jag middagen serverad där, och jag blev tvungen fråga efter hjälp med att ta in pållarna. Jag blir så arg på den här jäkla ryggen.......

Fast det borde vara nå´t helt annat jag skulle vara arg på....

Inget av det hjälper så det är väl bara att göra som Tomas Ledin "gilla läget"

hur avigt kan det va?

Kategori: Allmänt

I går kväll kom ett par kompisar hit, jag hade fixat lite smått att äta och vi drack lite vin, pratade om allt möjligt kul så kom vi in på film.... den film det pratades om var "sista natten med gänget" jag har sett den hur många gånger som helst, det är en av mina favoriter. MEN, jag har aldrig sett Harrison Ford i filmen så kvällen slutade med att vi tittade på film. Förstås blev alla lite sega efter det och kvällen slutade tidigt, strax före tolv tror jag. Jag skulle få sovmorgon och förberedde min bortskämda gubbe på att han inte skulle få frukostbrickan på sängkanten, utan att han skulle fixa till mej istället. Han bara log och sa godnatt. Han vet att jag vaknar tidigt för det mesta och att jag är jättehungrig då, och så blev det förstås i dag med =(

I går morse när jag skulle gå upp för att ta ut hästarna var jag dödstrött och bara såg fram emot den här morgonen när jag skulle få vakna utan klockan, så varför vaknar jag så himla tidigt då?

Nu kommer jag frysa ett halvår igen

Kategori: Allmänt

I dag var jag och tittade på fjäderfäutställning! oj vilka roliga hönor det finns. En del med plym på huvudet och en del med massa fjädrar på fötterna, en del var stora och ståtliga och en del var pyttesmå, spräckliga, röda, guldfärgade, prickiga och en massa roliga kombinationer. Jag har några få egna rashönor, men ingen av de raserna var med på utställningen, så jag får väl bidra med nå´n nästa gång =)
När vi kom hem och vi satt oss vid matbordet, såg vi en stor rovfågel mitt på stallplan, den hade slagit en av mina hönor, jag sprang och öppnade dörren, då lyfte den och försvann. Mina hönor har gått lösa i trädgården i över två år och vi har bara haft påhälsning av nå´n "tjuv" en gång så vi har haft tur. Denna gången klarade hönan sej, men nu när rovfågeln har kommit på att det springer en massa mat här kommer den antagligen tillbaka snart.

hörs en annan dag