marresmams.blogg.se

Tankar i kassan

Kategori: Allmänt

Varför tar man bort allt det gröna på tomaterna innan man plockar dom i påsen som man sen lägger i kundvagnen? Är det för att man inte vill betala kilopriset MED det gröna? Eller är det för att kassörskan inte ska se att det är de dyrare kvisttomaterna?
Varför står man och suckar i den långsamma kön och sen när det blir ens tur ska man räkna småpengar för att lämna jämna summan?
Varför har man så bråttom att man måste lasta upp ALLA varorna PÅ varandra på bandet, för att sen ha en massa dötid medan kassörskan plockar ner berget och slår in varorna?
Varför står man och kollar på allt som slås in i kasssan istället för att packa när man handlat en överfull kundvagn?

Svara den som kan....

hur sjutton stavar jag? Skulle min mamma vara språklärare??

Kategori: Allmänt

Kommentar...

Kategori: Allmänt

Läste kommentaren i "vad räknas?"  kul kul!
Jag vet väl att Marre är underbart go, artig, underhållande, rolig, duktig i ALLA idrotter, (inte bara hockey) social, omtyckt, snygg bla bla bla Är det en ursäkt för att behandla sin mamma som skit?? VA ???? Och jag är inte den enda som han är nonchalant emot. Det finns nog flera som kan skriva under på det!
Jag har känt Marre i 25 år, han är en riktig spelevink, precis som sin storebror, dom två tillsammans å vilken tråkig tillställning som helst förvandlas till värsta skrattorgien.....Ja ni har förstås läst hans inlägg om hur dom skulle roa sej på min svågers 60-års kalas! Om inte så kolla in www.stokholmistheskit.com

......men jag tycker ändå att han är en bortskämd skitunge, så de så!


Hade egentligen avhandla nå´t helt annat, nämligen lite om när jag startade min karriär som partypingla, men det får väl bli nästa gång 

ha´t

fundering

Kategori: Allmänt

Varför kan man inte sluta ångra det man inte gjorde som man borde gjort? Eller det man gjorde som man inte borde?
Det går inte att göra nå´t ogjort, varför måste det uppta så mycket tid och energi? jag har ju en massa andra viktigare saker att fundera över.


Slutet på oktober och mina rosor har knoppar =)

Ny tid

Kategori: Allmänt

I dag är det riktigt vidrigt jäkla höstväder, regnet öser ner och vinden viner. I natt vaknade jag flera gånger av att regnet slog mot rutan, jag vill inte va me´längre, min mams hade nå´n bra ide´om att gå i ide på vintern....jag vill oxå....
Det brinner e gosig brasa i kaminen och jag skulle vilja rulla ihop mej på golvet framför den, men det ligger en katt där...

långpass

Kategori: Allmänt

Efter en lång dag i butiken, kom jag hem till min goa gubbe. En varm brasa knastrade och det luktade gudomligt från ugnen, jag slängde snabbt på stalljacka och stövlar, skyndade ut i ösregnet för att ta in pållarna för natten, sen var det bara att tvätta av sej lite, hälla upp ett glas rött, stjäla en kram och slå sej ner vid dukat bord. Hur kan man bara ha det så här bra?

Förresten,

äntligen

Kategori: Allmänt

Jippie!!!!

första gången jag ska på en klass på gymet =)

powerball

Jag har aldrig varit på det förut och vet inte vad det är, men det ska vara svettigt iaf!

var ju på väg till ett aerobicpass förrrs veckan men det blev ett jobbpass istället, men

vem är det där?

Kategori: Allmänt

Var hos frissan idag, lät henne klippa samma frisyr som hon gjort det senaste året, men ändå....det känns obekvämt och främmande. Nu för tiden går jag ändå regelbundet vmed 6-8 veckor emellan, vilket jag aldrig gjort tidigare, oftast har jag lyckats ta mej dit med ett par års mellanrum. Om det kändes konstigt och främmande då var helt naturligt men nu???

Så skaffade jag ett facebook konto =) det kom ett mail ; "xxxx vill lägga till dej som vän" blablabla....."logga in på ......."
så gick det till och nu måste han förklara en massa saker för jag fattar ju inte nå´t hahahaha

läste ett bra citat;

Födda till orginal, hur kommer det sej att vi dör som kopior?

Tycker det är så träffande, 
kolla alla blonderade killar med spretig sned lugg....eller långhåriga brudar med silicon och i likadana kläder
Fan man ser ju knappt skillnad på dom!

mors

Varför kan vädret inte bestämma sej?

Kategori: Allmänt

I går när jag jag somnade blåste det som f... och regnet smattrade på rutan, i morse när jag vaknade var det behagligt ljummet, vindstilla och en antydan till duggregn, sån´t där skönt höstväder. Efter besöket på gymet var det varmt och inget regn, jag planterade några höstväxter i kruka och gick in, när jag tittade ut ca 30 min senare var himlen kolsvart och ytterligare nå´n min senare slog regnet mot rutan.
Jag sitter inne med med dåligt samvete och en varm sprakande brasa och tittar ut på hästar som står hopkurade med svansarna mot blåsten.

Vad hände?

Kategori: Allmänt

Helgen försvann i rasande tempo. Jobbade hela fredan, när jag kom hem gjorde jag en riktigt mumsig fredagsmiddag; färsk pasta, fläskfile, gula kantareller och färska tomater mmmmm Mowgli hade köpt lite bubbelvatten och ett gott rödvin. Inte för vi hade nå´t annat att fira än att vi är tillsammans och att det var fredag!
Jag hade stallfri helg, på lördan var det sån´t där äckligt väder att man bara ville vara inne nära brasan och då blev det så. Som genom ett trolslag var det strålande sol när vi vakmnade på söndan, det blev lite gjort på gården och det var skönt. Var nyfiken på ett recept jag sett, det krävdes lite tid men helt underbart gott.
Tack Mikael Håkansson från TV´s Halv åtta hos mej 13/10 det finns att skriva ut på http://recept.nu för alla nyfikna!
Jag som såg fram emot det

Kategori: Allmänt

 Jag hade anmält mej till spep up passet, så ringer Maria från jobbet och undrar om jag kan komma, jag drar ut på svaret medan jag tänker på om jag ska vara ekonomisk eller roa mej, det blir så klart ekonomen som vinner ;-)
Det var inte så mycket tid över innan det var dags att sätta sej i bilen och åka till affären (=jobbet) och jag skulle inte sluta före nio så det blev en kort prommenad innan jag åkte. Jag har faktiskt lyckats hålla mej ganska bra till mina planer att "prommenad eller gym" Det blev förstås ingen härlig tur i skogen eftersom himlen öppnade sej strax efter jag kommit bort från gården, det var bara att bita ihop. Nu satsar jag på att kunna gå på step up eller nå´t annat pass nästa vecka i stället.

Fick ett mail av min son "den äldre skötsamme" som han själv kallar sej, det var en lite story med å tänk att utvecklingen inte gått längre, det var en story som florerade på den tiden jag datade han papps....
Annars brukar min bror förse mej med olika "roliga" bilagor i mailen, ca tre-fyra om dan!! Hur hinner han? Jag brukar inte öppna alla, mitt tålamod räcker inte till....

hörs

idioti

Kategori: Allmänt

När jag var på väg hem från en fest i somras möter jag en kul kille, han hade varit på samma fest och var ganska "glad i hatten". Jag har som bekant dålig balans så jag leder min cykel men han var så otroligt smart (tyckte han), för han ville inte köra bil på fyllan så han kom på en fyrhjuling istället ???? Utan lyse men "på lyset",  synd han inte blev stoppad! Är det så svårt att förstå att man inte får framföra NÅGRA fordon om man är ordentligt onykter. Och här på landet är det väldigt svårt att klara sej utan bilen.

Dags för jobbet,
hörs

Ajajaj

Kategori: Allmänt

Inte nog med att mina springskor gått sönder och gett mej världens skoskav efter min underbara prommenad i går, gymmade idag och sträckte baksidan på låret :-( har inte tränat ben på evigheter eftersom jag rider och cyklar så mycket blir dom tränade ändå, tycker jag, så nu blir det förmodligén träningsvärk också..........Hmmmm

Äntligen kom jag iväg

Kategori: Allmänt

Efter en stunds funderande beslöt jag mej för promenad idag, det var disigt och regnet hängde i luften, precis så´nt härligt höstväder som lockar till en runda i naturen.

Regnet höll sej inte borta under de två timmar jag var ute, men det var ett ljummet stilla höstregn så det var rätt skönt.
När jag kom hem igen sprang det runt en jakthund som märkte revir på gården, jag blev sur som....

förra gången det kom en jakthund hit klippte den en höna, eftersom dom går lösa med vår hund och katterna är dom inte rädda och blir ett lätt byte. Jag letade upp ägaren till hunden, han var jättetrevlig och var väl medveten om att hunden inte skulle hit upp, han hade kallat in den och kopplat i god tid (trodde han) alla fjäderfän var kvar när jag räknade in dom, tom de sju små pipiga kycklingarna 

Scener från gymet

Kategori: Allmänt

En sommardag

Hon  kör marklyft
Idiot - är jag fräck om jag säger att du har sexiga byxor?
Hon - öh va????
Idiot - man kan ju inte koncentrera sej på träningen när du håller på, fan vilken sexig rumpa du har.....

Hon  vänder på sej

Idiot - Var ska du åka och bada i sommar? Du måste åka till ......(säger namnet på sjön nära hans hem) 
Hon - varför ska jag åka till nå´n annan sjö för att bada när min gård ligger mellan två sjöar? det tar två min att gå till badet.
Idiot - Jag tänkte spana på dej i bikini! Det är ju största nöjet på sommaren att spana in brudar på badplatsen!
Scen från gymet vecka 40

Hon  tränar biceps med hantlar
Idiot - Jag läste nå´nstans att man ska hålla emot och göra jättesakta på tillbakavägen
Hon  nonchalerar idioten
idiot - om man gör det får man träningsvärk, jag provade och körde 40 st (hörde inte vad) och fick jättemycket träningsvärk, innan kunde jag göra fler utan att känna nå´t!
Hon  försöker ff nonchlera
Idiot - bla bla bla
Hon - Ja det är väl självklart att du får träningsvärk om du gör nå´t muskeln inte är van vid!
Idiot - men det stod att det är för man gör det långsamt
Hon  flyttar till annan plats i lokalen, men känner de irriterande blickarna hela tiden

hon sitter i magmaskin för omväxling, när idioten kommer
- Tycker du den maskinen är bra?
Hon - Nä.....
Idiot - men du ska blablabla
Hon - du behöver inte ge mej instruktioner jag vet hur jag ska göra
Idiot - du behöver inte va så jävla bitchig för det
Hon - (uppretad) Vadå? Du behöver inte lära mej hur jag ska träna, jag tränade innan du var född jag har dessutom varit instruktör och jag lägger mej inte i andras träning, sköt ditt och låt mej sköt mitt
Idiot - fan vad du måste vara gammal
Hon  nonchalerar och kör sista övningarna
En brud som nyfiket följt hela scenariot - blanda inte in mej!
Hon - Va??? jag har inte sagt ett ord till dej, (suckar)
Idiot - fan vad du måste va gammal om du tränade innan jag var född, jag är trettiofem år
Hon - (på väg ut) precis! min äldsta son är lika gammal som du och jag tränade innan han var född!

Förlåt jovis att jag plusade på två år

vad räknas?

Kategori: Allmänt

Prommenaden i går gick över gården till stallet ett par vändor....och mellan kassan och fikarummet på affären, det kan väl bli bättre? Hann ju inte till gymmet igår heller (men mockade tre boxar) och enligt i "mitt nya liv" skulle det bli antingen gym eller prommenad. I dag däremot blev det en prommenad till ridhuset tor, därinne sprang jag runt och jagade på min pålle, det måste väl iaf räknas?? Dessutom ska jag snart till gymmet =)

Marre den dumma ungen har fortfarande inte hört av sej trots att jag messat honom, en otacksam bortskämd skitunge. Han trodde jag skulle försörja honom hela livet, att jag skulle stå för hans boende och hålla honom under armarna hur länge som helst. Men nä tack! Har han inte mer respekt för sin mamma får det vara, han kommer ändå att få bet vad han är skyldig, med ränta dessutom. Vad jag inte förstår är att han gör samma sak gång på gång men inte förstår när han nått gränsen. Vet inte hur många polare han tröttat ut och hur många gånger han bytt mobnr för att bli onåbar....dumma unge!

Tunnt

Kategori: Allmänt

Det har blivit dåligt med inlägg här....riktigt dåligt faktiskt!
Jag går och pysslar på gården på dagarna å tänker på en massa saker jag ska skriva om, sen rätt som det är kommer Mowgli hem och det är dags för att leva det sociala familjelivet :-) sen är det helt plötsligt försent att sätta på datorn. Kunde förstås kliva upp ännu tidigare på morgnarna så kanske jag skulle hinna med mer än stallet, gymet och gården och ett litet jobbpass i affären.
När sista september började närma sej hade jag en överläggning med mej själv och bestämde att jag skulle kliva upp tidigare och att jag skulle ta en promenad varje dag jag inte var på gymet. Jag har lyckats sisådär.....kommer ur sängen tidigare men promenaderna blir inte av alla dagar. Men man ska förstås inte göra för stora ändringar i vardagen då är det lätt att det blir för obekvämt och man struntar i det. Eller hur???