marresmams.blogg.se

Marknad

Kategori: Allmänt

I dag var vi på höstmarknad! Det är helt ortoligt hur mycket folk som trängdes på gator och torg. Dessutom en massa folk som ställer barnvagnar (med barn i) mitt i vägen sen går dom lugnt och tittar på allt i närmaste ståndet, och vissa människor tror att dom är ensamma i världen, det måste väl vara så när man ställer sej mitt i vägen och pratar skit istället för att gå åt sidan så andra kan passera? ja jag säger då det! I alla stånden var det liknande saker, så först gick vi runt och tittade om det var nå´t vi ville köpa, sen jämföra prisser för att slutligen tränga sej tillbaka till det stånd vi ville handla i. Det handlade om "hembakt" bröd, "hemkokt" sylt, väskor, varor i fårskinn, krimskrams smycken, kepsar och tröjor med tryck. När vi gått ett varv gick vi in på en helt underbar liten resturang och åt en god lyxig lunch, träkolsgrilad tonfisk med räkor, mango och saffransris och ett glas vitt till det, mmmmums! Vi bestämde vad vi ville köpa på marknaden och gick tillbaka. Jag hittade sockor i angoraull, pefekt att ha i ridstövlarna i vinter, 4 par 100:- sen blev det en hink 0,8kg hjortronsylt 110:- , en cd med indianmusik 150:- och nå´t finskt bakverk 25:- jag hade tänkt köpa en tröja till barnbarnet men det fanns inte rätt stl.
Det blev en sväng till coop på hemvägen, inhandlade färska musslor, vitlök och en bit gorgonzola, så kvällen kommer att fortsätta med lite lyx!
I går skurade jag hela huset, satte nya ljus i stakarna och bar in ved så det är bara att tända brasan och ljusen, slänga in musslorna i ugnen och göra vitlöksbröd.....åh vad bra man kan ha det =)

Var tog fantasin vägen?

Kategori: Allmänt

Varför måste man äta varje dag? Jag tycker om att laga och äta god mat men nu har jag totalt tappat fantasin att hitta på vad jag ska göra. Har frysarna fulla med mat men när jag tittar in blir jag mätt, efter lite konferande med Mowgli letade jag fram ett par kotletter, så blir det väl bönor och grönt till de. En tråkig middag, men vi blir mätta iaf.

Hösten närmar sej, stallplan är full med gulbruna björklöv, och man känner sej så där lagom frusen. Därför blev det inget arbete ute idag, gick in och tände en brasa efter jag sett till mina små skyddslilngar. Ingen träning blev det heller, hade tänkt åka till stan i dag och stanna på gymet på hemvägen, men hela dagen har gått åt till att lata mej =)

Nya tag i morrn, hörs då! 

upplevelser

Kategori: Allmänt

Härom dagen när jag åkte från gymet kom det en liten rävvalp knallandes på vägen =) det var lite dåligt väder så cykeln fick stanna hemma, Bizzy, hunden, fick följa med, hon tycker bättre om att ligga i bilen en stund än att vara enssam hemma. Hur som helst, rätt som det var fick jag syn på den söta räven, jag stannade bilen och tog fram min mobil för att ta några bilder. När han/hon kom tillräckligt nära stannade den och tittade på oss satte sej mitt i vägen och började klia sej. Efter en stund hoppade den ner i diket där den satte sej och tittade nyfiket på oss, Bizzy skällde men den brydde sej inte ett dugg om det. Jag blev lite glad att det iaf var ca 1/2 mil hem till mina små kyklingar. 


I dag när jag red efter samma väg låg det en huggorm och solade sej på vägkanten, den var jättefin men när den kände hästarnas steg la den sej i huggställning så jag tog en liten omväg. Det är härligt att bo på landet och vara så nära djuren

Tja igen

Kategori: Allmänt

Nu är det VÄLDIGT länge sen jag var här och klottrade, det är mycket som ska göras på gården och det har varit mycket jobb på macken oxå, sen är det huset och efter set orkar jag inget mer än kasta mej på kudden.

Men nu får det bli ändring på det, skaffade mobilt intrernet oxå så jag slipper bli galen på uppkopplingar som inte fungerar varje gång det regnat.....och så kan jag ta med lilla datan till Öland när vi åker dit nästa vecka. Vi har planerat en liten tripp dit då det är skördefest över hela ön, ska bara försöka få ihop allt här hemma.
 Hej så länge!