marresmams.blogg.se

Hur ska jag göra??

Kategori: Allmänt

Varje morgon när jag släppt ut hästarna brukar jag gå upp med tidningen till grannen, brevlådan är på vår gård. Nu när han börjat mata min katt, trots att jag sagt ifrån, kan jag inte ta med hunden dit, sist vi var där hittade han ett fläskben på gräsmattan. Nu får han hämta sin tidning själv!
Den gamla hunden gick ju inte dit, hon höll sej på gården, den nya hunden är så ung, så han kan mycket väl springa dit upp å leta mat om han lär sej att det brukar finnas där. Dessutom är fläskben livsfarligt för vissa hundar!
Jag har ju erbjudit honom att ta över katten, men det passade inte, så då lovade han att inte mata den heller. När jag upptäckte fläskbenet försa han sej att han kastat ut det till katten, när jag ifrågasatte det, ändrade han sej å sa att han slängt ut det till skatorna....erbjudandet att ta över min katt gäller inte längre, hur ska jag agera för att få behålla mina djur på min gård? Att katter går sina egna vägar är allmänt känt, men för den skull behöver dom inte få mat överallt.
Min granne kommer inte bo här så länge katterna lever, tänk om nästa som flyttar hit hatar katter?
 Hur sjutton ska jag göra?

Leo

Kategori: Allmänt

I dag var det dags att hämta hem sommarens lamm, två små ulliga saker, en svart som är två veckor gammal å en vit som är en vecka. den svarta var tvilling, men mamman stötte bort honom, den vita blev oxå utan mamma, vet faktiskt inte varför. Det är tydligen inte helt ovanligt att tackorna blir lite knäppa eller sjuka så dom inte kan ta hand om sina bebisar. Jag ska mata med flaska flear gånger per dag nu den första tiden, innan dom klarar sej på bete å pellerts.
Leo, min nya hund tyckte det var toppen med två nyaa lekkamrater, han började genast leka å lammen tydde sej till honom =)


Det finns inget som gör mej så glad som att titta på djuren!

J-a granne

Kategori: Allmänt

Jag har fyra katter, den ena har bara blivit fetare å fetare, han får lika mycket mat som de andra som ff är smärta å fina. Jag började fundera på om han fått fel på ämnesomsättningen eller om han slukar alla fåglar å möss i länghem. I går uppdagades att min granne matar honom varenda kväll....fan vad arg jag blev. Han gjorde sej av med sin katt för ca en månad sen, jag erbjöd en av mina som inte trivs med de andra katterna, men då svor han bara å sa att det var så skönt att slippa katten att han aldrig skulle ha djur igen. I går sa jag att han kunde ta över denna katt som han matar, men -aldrig inga mer katter! Han fick order av mej att INTE mata mer, men det kommer han fortsätta med, han skiter i vad jag säger.

I förrgår förirrade sej den stora tuppen upp till hans tomt, i stället för att fösa iväg den gav han mat =( Det är aldrig nå´n av hönsen som varit där tidigare men nu kommer dom säkerligen söka sej dit, dom lär sej blixtsnabbt var dom får mat å av vem. Jag sa till honom att inte gnälla sen när gräsmattan var full med hönsskit, då blev han sur å sa att om det skulle bli så skulle han nacka hönsen.....hur fan tänker en så´n?

:-)

Kategori: Allmänt

Yes yes yes...
Jag har hämtat "min" hund.  Ingenting blev som jag tänkt, men när jag fick syn på Leo på blocket blev jag såld =) Jag ville ju absolut INTE ha en hanhund...å så ville jag ha en valp....långnäsa till mej=) när jag såg fotot på Leo å hans ögon visste jag att han var min, skit samma att det var helt fel vad jag "ville ha" han var min helt enkelt!!! När jag hämtade honom skämdes jag lite, min lycka var nå´n annans olycka, Leos matte var riktigt ledsen över att behöva lämna honom ifrån sej. Att ta en "omplaceringshund" var inte aktuellt för mej, trots att jag tycker många hundar är värda ett bätttre liv än det dom har. Jag vill kunna forma å fostra min hund så den passar in i mitt liv å mina villkor. Men Leos ögon bara talade till mej...
Jag har honom här på prov nu, jag vill att alla mina djur ska komma överens, han vill leka med hönsen,hönsen tar det på allvar...höns låtsas vara döda när dom blir pressade...eller så stannar hjärtat på dom å då ÄR dom döda...Jag vill så gärna att det ska fungera....

en kanondag

Kategori: Allmänt

En lång skön frukost med ett soduko, ingen tid att passa, det var lyxigt! Sen packade jag ihop mina saker å begav mej till gymet för ett svettigt pass, ibland går allt så himla lätt å idag var det en sån dag =) lammstek till lunch å sen ut till sysslorna i stallet. Janne skulle på nå´n fest i stan å kommer inte hem förrän sent så jag fick äta min pasta med räkor...han är oftast inte sugen på det. En stund på örat å sen är det dags att åka för att hälsa på den hunden jag har tänkt mej. Om han accepterar mej får han följa med mej hem för att bekanta sej med de övriga djuren, om det går bra får han flytta hit. Jag gråter fortfarande efter Bizzy, inget kan ersätta henne, hon kommer alltid att finnas i mitt hjärta, men livet måsta gå vidare och jag ser det här med ny hund som ett steg. Han kommer att fylla tomrummet å hålla mej sällskap:
Så den här dan var en kanondag..... 

Blir det nå´t bakslag?

Kategori: Allmänt

Nu har det varit helt otroligt härligt väder under en period, det är så fint ute med gräset som börjar komma, i hagarna är det ljusgrönt av små tunna strån som kommer. I rabatterna har en del lökar kommit i blom å en del kämpar sej upp. Är det så att våren är här? Det brukar ju alltid bli ett par dar med sista kylan innan sommaren kommer. Den här våren har ju smugit fram å växtligheten kommer i lagom takt. Inga explosioner av allt det gröna.

I morgon ska jag åka å hälsa på hunden, om allt känns bra får han följa med hem på prov, det är så spännande, jag hoppas allt kommer att gå bra, mer om det en annan dag.......

I dag är jag glad

Kategori: Allmänt

Så var påsken över, en varm å solig helg, jag har mot allt normalt beteende (när det gäller mej) suttit en hel dag i solen å njutit. Gud va skönt =)


Det har kommit sju små kycklingar oxå, vi har haft dom i äggkläckningsmaskin så dom är utan mamma,
 dom sitter i en låda inne å piper oavbrutet, vi har lärt dom picka i sej mat å vatten. Dom är helt oemotståndliga, kan titta hur länge som helst på deras knuffande å buffande


Och jag har hittat en valp....eller en unghund, ska åka å titta i veckan å om allt stämmer blir det en ny familjemedlem

vad ledsen jag blir

Kategori: Allmänt

Nu har jag tittat på blocket efter valpar i några veckor, men varje gång hittar jag hundar för omplacering. Hur fan tänker folk? Hundar som är allt ifrån sju mån å uppåt som beskrivs som "inte problemhund, men vi har inte tid, behöver ett hem som kan aktivera...."  Tänker man inte igenom innan man skaffar hund? Vad tror folk egentligen? Att hunden ska ligga i ett hörn å var fin? Att dom inte ska behöva städa efter smutsiga tassar? Att inte behöva rasta den när det är dåligt väder? Att inte få skor m.m. söndertuggat av en valp?
Jag blir så himla ledsen, att  skaffa en liten valp för att sen tröttna å göra sej av med den?! ANSVAR....vad är det?
Fy fan för idiotiska människor som inte tänker före!

Snart så...

Kategori: Allmänt

Det var väl meningen att jag skulle ta fram cykeln å trampa iväg till gymet i morse, men eftersom jag är lite frusen av mej blev det bilen, skäms!
Gymet blev det iallafall så jag behöver bara skämmas lite ;-)

Bizzy har fårr en kruka påskliljor vid sin sten, jag saknar henne jättemycket å tänker varje dag på henne. Jag har tittat på en massa valpar, men inte hittat nå´t som jag vill ha. Men nu kommer våren å med den alla djurbebisar, å jag kan nog övertala gubben att jag ska få ta hem en när jag hittat rätt. Hoppas jag! Under tiden håller katterna mej sällskap, dom förstår, den ena kissen brukar ligga i stallet medans jag mockar å de andra tävlar om att hinna först till mitt knä när jag sätter mej. Så har dom aldrig gjort förut!

Citat

Kategori: Allmänt

Det är med kärleken som med svamp,
man vet inte om den är äkta förrän det är försent!

Bit ihop

Kategori: Allmänt

Äsch det är väl bara att bita ihop å tro på att det är slut, hon är ju trevlig på många sätt å man KAN ju faktiskt va kompis med sitt x....det är väl inte helt ovanligt? Så länge han inte "jobbar över" åker på "konferenser" eller går på "killträffar" så kan jag väl va lugn?!