marresmams.blogg.se

fortsättning från igår

Kategori: Allmänt

När min "lilla" spralliga son kom i skolåldern hade han inte lugnat sej, men jag hade fyttat ihop med Marres pappa och Marre hade "kommit" så jag var inte ensam om bekymren. En dag satt jag hos en granne och fikade, sambon var på fotboll, Jovan var ute å lekte å Marre var med mej. Rätt som det var kom en unge och skrek att Jovan skurit upp handleden, KNIVARNA! tänkte jag (igen) det visade sej att dom varit uppe på garagetaken, när dom skulle hoppa ner skar han upp handen på takplåten som inte var nervikt. Jag sprang in till en annan granne i panik, vet egentligen inte varför, för när han skulle titta hur allvarligt det var klappade jag till honom, jag ville inte han skulle komma nära mitt barn bara att han skulle ringa ambulansen. När vi var inlastade i ambulansen hörde jag "gubbarna" prata med varandra....
söderleden är visst stängd i kväll, vilken väg ska jag då köra? Att inte jag fick en lugnande spruta är ett mysterium. Läkaren konstaterade att skärsåret var ca 2 mm från pulsådern, sydda ihop och la förband. Det förbandet fick jag inte öppna förrän stygnen skulle tas nå´n vecka senare, Jovan gnällde att det kliade och gjorde ont, men jag var hård. När så skolsköterskan skulle ta bort stygnen var allt inflammerat och hade börjat ruttna. Läkaren hade inte tvättat ordentligt, och om jag bara lyssnat på min lilla kille istället för den stressade akutläkaren. Nu får han leva med ett stort fult ärr precis vid handleden, om man inte vet kan man tro han skurit sej i pulsådern.....Man tror man gör rätt å så blir det så fel!
Min mamma sa alltid att hon ångrade en massa saker, jag tyckte hon var konstig, men nu förstår jag henne, man har alltid dåligt samvete över det man gjort och inte gjort mot sina barn

Tankar om det som var

Kategori: Allmänt

När den äldre sonen var liten var han en riktig lite sprallgubbe, i vaket tillstånd var han aldrig stilla, och han sov nästan aldrig. Eftersom hans pappa tröttnade på både mej och barnet 7-8 mån efter födseln var jag ensam med honom. Hans pappa var inte ens intresserad av att ta hand om honom när jag var sjuk utan det fick en främmande människa från socialen göra. På den tiden fanns de förmånerna för ensamstående föräldrar.
I bland var jag ett vrak av trötthet, och ibland lämnade jag honom till min syster eller mina bästa vänner för jag skulle få sova. Jovis somnade mitt i natten för att vakna ca 3-4 tim senare
En morgon (natt) vaknade jag av ett fruktansvärt brak och sen gallskrik, han hade låst upp dörren och kört ut med sin trampbil i trapphuset och ner för trappan!! Inga skador! Jag fixade en kedja med nyckel till dörren och varje kväll tog jag ur nyckeln. En morgon när jag vaknade satt han i min säng och allt var illrött.....jag studsade upp och min första tanke var KNIVARNA...fast jag visste att dom var inlåsta, när jag vaknat till och tittat lite närmare såg jag att det var blodapelsinjuice, (de täcket och kuddarna hamnade i soporna, det gick ju inte att få det mjukt och rent igen med allt stelnat socker.) Jag gick ut i köket och där hade han hällt ut allt socker, mjöl, gryn och sån´t sen hade han gjort fina vägar med sina bilar och traktorer. Efter det låste jag alla dörrar utom de till våra sovrum och toan. Han gick hos en damamma i väntan på dagisplats, han hade förtur pga hans aldrig sinande energi. En dag fick jag ett meddelande att han inte var hos dagmamman, han hade helt enkelt tröttnat på henne och gått hem, då var han 4 i årsåldern och det var två vägar att gå över.
Nu är han "stor" och har ju egna barn, när jag pratar med honom nu låter han alltid så trött, han gjorde nog slut på all sin energi när han var barn =) Min älskade "lilla" gubbe.

Helt logiskt

Kategori: Allmänt

Barnbarnen har haft sportlov, dom har tillbringat en vecka hos sin pappa. Jag pratade med dom i telefonen i går eftersom dom är i Stockholm och jag i Boråstrakten. Jag frågade förstaklassaren om hon sportat nå´t, men det fanns ingen sport sa hon, och menade nog på TV, jag förklarade att det var hon som skulle sporta för det var hon som hade sportlov, 
hennes svar -Mäh hihi! 

Sen pratade jag med två år yngre lillebror,

han -Hej, vad gör du?
jag - jag hänger tvätt, och det är jättetråkigt!
han - varför gör du inte nå´t roligt istället?

Ja, det kan man ju undra, varför göra en massa tråkiga saker? När det finns så mycket rolilgt!
 Det är ganska bekymmerslöst att vara barn!

Ibland händer så konstiga saker

Kategori: Allmänt

Jag har fått (ja just FÅTT) två hästar, den ena av mitt X. När vår relation var slut flyttade jag hästen till ett stall närmare mitt hem, av en tillfällighet träffade jag Jossan, hon var från den delen av Sthlm där vi först haft hästen. Det visade sej att vi hade flera gemensamma bekanta.

Jag flyttade till gården, Jossan kom ofta och blev senare en av mina bästa vänner så när jag fick min andra häst gav jag henne del i den. Efter ca ett år köpte hon ut mej, då jag kände att jag inte orkade rida två hästar varje dag, dessutom är det inte så billigt att ha häst och jag var utan jobb. När hon började utbildning i Göteborg skulle hästen följa med, och när hon hittat ett bra stall och flyttat dit visade det sej att hästan stått där tidigare!

Marre har nyligen flyttat ihop med Jenny, när dom kom hit visade det sej att hennes kompis har fött upp ett föl som stått i mitt stall. Det blev en del hästprat och vi kom fram till att hennes häst har samma hovslagare som min häst hade där uppe.
I går ringde Jennys mamma å vi pratade ganska länge, så kom vi in på djurkomunikation, hon har gått kurs och det har jag oxå....naturligtvis kom vi fram till att vi varit på samma kurs på samma gång! Det är nog fem-sex år sen och vi känner inte igen varandra men jag samåkte med Maria Akraka till kursen och det är ju lätt att komma ihåg att man varit på kurs med en kändis :-)

Konstiga sammanträffanden i den stora vida världen

Varför klandra mej?

Kategori: Allmänt

Om man helt plötsligt bestämmer sej för att "börja om" sitt liv, man flyttar, byter vänner och namn, är det ett steg mot en bättre tillvaro? Eller är det bara en flykt från nå´t som ändå hinner ikapp? Vad vet jag? Jag flyttade ju från alla mina vänner,mina barn, mitt jobb och min invanda miljö, men framför allt från den terroriserande psykopaten! Men jag bytte aldrig namn, jag trivs med det mina föräldrar gav mej.
Men OM jag bytt namn.....undrar hur det skulle kännas. Skulle jag forfarande lyssna till mitt gamla namn? Skulle jag komma ihåg att inte svara om någon sa fel? Skulle jag konsekvent nonchalera de som sa fel? Hur ska de som känt mej hela livet kunna komma ihåg att jag helt plötsligt heter nå´t annat?
Mina pojkar är förstås utsatta för "fel namn" hela tiden, för jag kallar Martin för Jovan och tvärtom, men dom är så snälla med sin mams så dom svarar oftast ändå, om än lite surt ibland...

förföljd av kameror

Kategori: Allmänt

Mina två bröder har kameror som hobby eller att fota om sanningen ska fram, den ena mer än den andra, varje sammankomst blir man terroriserad av en man med kamera. Och ofta är det inte en kamera utan två, en framför ansiktet och en på magen.....visst, jag älskar att titta på foton, det är så kul att drömma sej bort. Men ändå...
Häromdagen fick jag ett mail från min bror, kort text ; Hej, är det lustiga familjen eller? Kram från storebror! Bilaga:

                                            
                 

Hehe!

Gäsp

Kategori: Allmänt

I dag blev det inget gymbesök, jag som planerat att åka dit mån, tis, ons, fre =(
Helgens nattsudd visade sej i dag istället för igår, som jag hade trott. Det var helt omöjligt att få upp ögonen efter frukost luren. Jag tar ju alltid med brickan upp till sängen efter det jag släppt ut hästar vid sex. I bland slumrar jag några minuter oxå, men i dag blev det mer än "några minuter".  Jag passade på att städa huset istället innan jag skulle iväg till tandläkaren...igen....det är väl oxå nå´n sorts träning ;-)

Helgtripp

Kategori: Allmänt

Så var kalaset, och allt det där avklarat. Vi hade bestämt oss för tåget från Sthlm till Uppsala, där kalaset var, vi åt lunch och drack lite vin hos Marre, sen ringde vi Taxi för att ta oss till centralen, när vi kommit halvägs kom jag på hur skönt det skulle vara att bara få sitta kvar i bilen hela vägen, jag frågade vad Taxin skulle kosta till Uppsala, mest på skoj, men de andra hängde på direkt. Så fick det bli, taxi till Uppsala C, där mötte vi upp brorsdottern och väntade in bröderna som skulle plocka upp oss på väg till festlokalen.


Den resan kraver ett eget inlägg =) eller kanske har jag tur så marre skriver om den, visst jag han har ju bytt sin bloggadress igen www.russianrifle.blogg.se (tror jag stavat rätt)
Kalaset var jättekul, med massa god mat och dryck. Sen blev det Taxi hem igen, det kom upp lite förslag på krogbesök  när vi landat, men när vi var framme vid Sthlms C hade alla glömt det =)
Vi åkte hem till Marre för att sova, men killarna började spela TVspel istället.
Nästa dag var det dags att återvända till landet, på släp hade vi en fin liten häst som nu flyttat hem till mej!

Så var man i stora staden då

Kategori: Allmänt

I går när vi åkte från landet snöade det och var disigt, vi kom iväg tidigt för en gångs skull =) först skulle vi lämna vovven, då blev det en fika där,  när vi kom till Jönköping svängde vi in på IKEA, där tillbringade vi en timme, vi hade tänkt äta där men det fanns inget som lockade på matssedeln. Det blev ett annat ställe, där kom dom med notan innan vi fått mat ?! Det var en kvittokopia!
Vi åkte vidare, dimman och snöandet övergick i regn, jag halvsov några timmar, när jag vaknade till strax söder om Nyköping var jag fikasugen igen, vi stannade på ett ställe, beställde två kaffe, två godbitar och en liten ramlösa.....jag måste vara helt ociviliserad, blev överrasskad när det stod 98:- på kassans display......samma summa som vi betalat för två lunch i Jönköping.
När vi kom hem till jovis å  kom det fram en kass (tycker jag) film. Den förstfödde är helt galen, han samlar på skivor och film, tror han har över 1000 filmer och dubbelt så många cd,n! Å han har full koll vad han har och på vilken plats dom står.
Han har tre kissar oxå, så jag hade inte så stor abstinens :-D

Nu har vi åkt vidare till lilla sonen, där blir det sen lunch å sen vidare till Uppsala och syrrans kalas!


Tiden springer

Kategori: Allmänt

Så gick det ett par dagar igen, attans vad fort det går. Ska det fortsätta såhär hinner man ju fylla hundra innan sommaren ;-)
I dag hade jag planerat ett besök på gymet, men i går fick jag frågan "kan du jobba från tolv i morrn?" efter en snabb överläggning med mej själv bestämde jag mej för att jag skulle hinna till gymet före. I morse när jag släppt ut hästarna, tagit min frukostbricka med upp och krupit ner under täcket igen, ringde Annika......"hej, kan du komma nio istället?"
så fick det bli, jag körde lite hemmaträning, duschade och åkte till jobbet.
 Jag som lovat låna ut en bok till min träningskompis, en bra bok om man är intresserad av hur man äter sej frisk.
Välfärdens ohälsa av Lars Wilsson!
Håll ut Gösta, nästa vecka kanske.....
Om jag hinner :-D

Stallet, hönsen, rida, jobba, träna, städa, tvätta, fixa mat, blogga åsså pussa på gubben.....puh!

hur gick DET till?

Kategori: Allmänt

I helgen blir det en liten tripp till stora stan, det ska bli sååå himla kul. Det är en massa saker jag planerar att hinna med där uppe, men innerst inne vet jag ju att jag inte kommer hinna med ens en tredjedel av vad jag planerat.
Marre spelar Hockeymatch på fredagkväll, det skulle vara kul att titta på, men jovis (den stora sonen) vill inte titta på hockey och jag vill vara med honom den kvällen. Det är flera år sen jag såg en match, men när jag tänker efter så har Marre dragit på sej matchstraff eller skada de senaste gångerna jag kommit för att titta, så jag kanske inte missar nå´t på fredag?
Sen vill jag förstås gå i mina favorit matbutiker i stan, det är särskilt en asiatisk affär jag längtar efter att få kliva in i. Hoppas jag hinner gå dit iaf. Å så är det ett bageri som borde få ett besök. Dom levererar inte söder om Södertälje, så nu är det länge sen jag fick sätta tänderna i deras goda bröd. Jag skulle vilja gå på min stam pub å se om det ff är lika mysigt där. Men det hinner jag nog inte för min syster fyller 60 (tänk att hon blivit en så´n gammal tant, hur gick det till?) och ska ha ett kalas i Uppsala, det innebär ju att en massa tid går åt på pendeltåg, tunnelbana och tåg igen. Men alla mina syskon och syskonbarn med respektive kommer att vara där så det kommer bli kanonkul. Slutligen vill jag hälsa på Marres flickväns häst, det kommer jag aldeles säkert hinna med, för jag ska ta med en häst från samma stall hit hem på söndag.
 Hoppas jag inte behöver jobba på Måndag, för det måste nog bli en dags vila efter den helgen =)

Igår hände det igen...

Kategori: Allmänt

.....jag somnade framför tv:n, jag verkligen hatar att vakna i soffan/fåtöljen. Hur kan det komma sej att jag aldrig lär mej att det är omöjligt att hålla mej vaken om jag börjar gäspa. Varenda gång tänker jag att jag ska lyckas och varenda gång misslyckas jag, när jag sen vaknar är jag på uruselt humör och då är det bäst att Mowgli inte kommenterar nå´t och att katterna inte smiter undan när jag ska "kasta" ut dom. Dom får nämligen inte vara inne på natten eftersom dom väcker mej vid fem-sex tiden för DÅ vill dom gå ut. I går letade jag överallt, men två av dom hade gömt sej så jag blev ändå väckt ungefär en halvtimme innan jag skulle upp å ta ut hästarna =(

I dag har det varit ett kanonväder och vårkänslorna kom smygande, jag passade på att ta en riktigt lång promenad, men jag fick förstås gå själv som vanligt. Och batterierna i min cd spelare tog slut ca 15 min efter jag lämnat gården, jag brukar lyssna på cd bok när jag är ute och nu är det sista delen i milleninumserien jag håller på med.
Mowgli håller på att bygga om i lillstallet, han ska göra plats för hönsen där, så han har inte tid med några promenader, förrestn skulle han inte gått med ändå, han är för bekväm. När han var ledig över jul och nyår bad jag att han skulle följa med, men han bara sa - nej, jag är ju ledig nu! Suck! De enda promenaderna han gör, är när han ska leta svamp i skogen, å det är ju inte säsong nu. Men jag är förstås väldigt glad att han gör dom promenaderna ;-)