marresmams.blogg.se

Hur fungerar dom egentligen?

Kategori: Allmänt

I affären;
Mamma 1 har en pojke ca 2 1/2 år i kundvagnen, mamma 2 har en flicka ca 1 år i kundvagnen,
pojken tjatar på mamma att han vill ha en riskaka som hon nyss betalat i kassan, han tjatar å gnäller, hon vill inte ge honom nå´n för "dom luktar så illa så då kräks jag"  pojken tjatar ännu mer å börjar gråta för han vill verkligen ha en riskaka, mamman suckar å beklagar sej, "jag får psykbryt på dej snart"  mamma 2 har köpt ett paket med klubbor, öppnar genast efter hon betalat å ger sin lilla flicka en, hon ger oxå pojken en, han skriker ännu mer att han VILL  ha en riskaka, mamma 1 skjuter bort kundvagnen han sitter i längst bort mot väggen på samma gång som hon säger - "du får en riskaka när du kommer hem, tyst nu, du har ju fått en klubba!"  sen går hon tillbaka till kassan där vänninan står å packar sina varor.... Fy fan!

Fortfarande i affären;
Ett par med en liten flicka i 3-4 årsåldern, flickan frågar lite försynt om hon kan få ett tuggummi? " nej, det är inte lörddag idag" efter en stund frågar hon igen om hon inte kan få ett "så´nt där" mamma svarar lika tålmodigt att hon får vänta några dagar tills det blir lördag, flickan säger då helt bestämt "då tänker jag inte äta nå´n mat heller"  .....blev lite full i skratt där faktiskt!


Bredvid vår bil på parkeringen står en bil med en hund som skäller å skäller å skäller, den sitter i en bur i bakluckan, alla dörrar å fönster är stängda, termometern i vår bil visar 26 grader!  Jävla djurplågare!

Stackars dom!

Kategori: Allmänt

Oroar mej alltid för "barnen" ? Dom är 33 å 27 år så jag borde väl kunna släppa en del? Som förälder vill man ju att banen ska ha det bäst, å vara lyckliga. Man försöker leda dom på rätt väg, men hur gör man det när man gått fel väg själv så många gånger? Att jag oroar mej är väl kanske naturligt, men varför kan jag inte låta dom slippa lyssna min oro?
Vill vara en bra mamma, men inser att jag är en tjatig mamma =(
En bra sak med mina "barn" är att dom vet att jag tjatar för jag är rädd om dom!

Apropå tillfälligheter!

Kategori: Allmänt

Marres sambos mamma känner en man i stora staden som är särbo med en kvinna inte långt härifrån, hon har en hund som heter Turbo, den hunden ser precis ut som vår förra hund, Bizzy.
Bizzy har fött 21 valpar som är utspridda i denna delen av sverige, min sambo har sparat alla papper från valptiden. var alla hamnade å hos vem, han hade kvar alla id nr oxå. Så klart var vi tvugna kolla om det var samma hund.....det var det !

Vad är fördelen med regnet?

Kategori: Allmänt

Varje gång jag går på promenad med hunden plockar jag en masssa kantareller, DET är fördelen med regnet ;-)
Annars är jag ganska less på det här vädret nu, så fort himlen blir lite blå tror jag det ska bli fint, så hänger jag ut tvätten å vips börjar det regna. De senaste dagarna har jag vaknat tidigt, ca 6 -7, tittat ut på en helt klarblå himmel å tänkt att IDAG blir det äntligen varmt å soligt, sen har jag som vanligt tagit god tid på mej att äta min frukost. När jag sen är klar för att gå ut med vovven är det mörkt å grått igen.....
Det är förstås inte bara kantarellerna som växer när det regnar....gräsmattan ser ut som en vildäng.....å jag behöver inte vara orolig för att betet ska torka ihop till pållarna....Bra va?

Det var väl för bra....

Kategori: Allmänt

..........en dags gassande sol,  igår! dagen började med hoppträning i ridhuset!
Sen kunde jag äntligen klippa gräsmattan som var i längsta laget, som en rya ungefär :-)
Svettigt, svettigt men skönt! Jag njuter av att titta på nyklippt gräsmatta!

Efter en dusch var det dags att tända grillen å vi kunde äntligen sitta ute på vår fina veranda å äta i kvällsolen!

I dag har gubbarna åkt till hultsfred, vi tjejer skulle ha en skön dag med barbackaritt å grill.
Så vaknade jag i morse av att regnet bara öste ner, ett tag såg det ut ge sej, men nu har det börjat igen.....
Får väl slänga in köttet i ugnen istället

ja vad ska man säga?

Kategori: Allmänt

En vecka gick fort, det är så länge sen jag var här sist.
Jag försökte stå ut sista dagen på jobbet, innan semestern, men efter en timme var jag helt matt å näsan började rinna, rösten hade jag tappat redan innan jag kom dit, så det var bara att inse fakta å åka hem till sängen :-(

Efter jag sovit några timmar var jag helt enkelt tvungen att ta tag i sakerna som behövdes för att jag skulle kunna ta emot främmande utan att skämmas, det gick hyfsat!
Vi hade det riktigt trevligt å efter lite starkt för halsen å extra vila orkade jag hänga med, det blev gott grillat å alla tillbehör!

Marres sambo, hade med sin häst å hund hit så medans vi leker med dom i varierat regn å sol, är Marre å janne å jobbar med nå´t. I helgen sticker dom till Hultsfred medans vi tjejer planerar en kväll på stan, kommer bli mysigt, kommer inte ihåg när jag var på en pub senast!

elendet fortsätter

Kategori: Allmänt

Den dumma halsen blir bara sämre, trots Whiskey, tidig sänggång å varma täcken =(

I dag var det morgonpassest på jobbet 8-12, tänkte att fyra timmar skulle jag väl fixa.
När jag väl kom igång gick det bra, så bra att när jag var klar blev det storhandling å sen en tur i skogen med häst å hund.
Det straffar sej nu....

Å nu är det bara två dar kvar....
att jag aldrig kan lära mej att ta det lugnt....

Jag vill inte

Kategori: Allmänt

Nu är det bara tre dagar kvar till marre å sambon kommer, hennes familj kommer oxå för att övernatta innan dom fortsätter mot nästa mål. 
Jag har förstås städning å tusen andra saker som ska göras innan, vill ju inte att dom ska tro jag bor på en soptipp ;-) .

I natt har jag vaknat minst en gång varje timme, å när det äntligen var dags att vakna på riktigt, hade jag skitont i halsen :-( dessutom blev jag inringd till jobbet. Där kunde jag förstås sagt nej, men när man går på timmar behövar man all tid man kan få. Så det var bara att ta en kort hundpromenad å sätta sej i bilen!

Ingen städning idag alltså, ingen ridning å ingen anna aktivitet heller....en whiskey en dusch å ner under täcket....

Snart semester

Kategori: Allmänt

Nu har jag två arbetspass kvar innan jag ska ha "semester", jag jobbar inte så mycket nuförtiden så egentligen behöver jag ingen semester.
Denna sommar kommer vi nog inte iväg någonstans, men vi var ju på Öland i våras så man får väl vara nöjd.
Förra sommaren var vi i stockholm, då flyttade jag ur lägenheten, fyra år har jag varit tvungen att åka upp för att se till den å nu när jag gjort mej av med den, har jag bestämt att inte åka dit den här sommaren. Den här sommaren får barnen komma hit istället.

Hade visst fel...

Kategori: Allmänt

I affären säljer vi en ny läsk!

Eco-läsk!

Med kravmärket på!

Den är i plastflaskor som inte går att panta!

Smart!!