marresmams.blogg.se

Svartsjuka

Kategori: Allmänt

Jag är mer än "lite lagom" svartsjuk, det kan bero på att jag haft riktiga knölar till män, eller att jag var mobbad som barn. Svartsjuka är ju en form av dålig självkänsla och osäkerhet.

Jag har hittade min pojkvän å pappa till den åtta månader gamla bebin, i sängen med en av mina "kompisar". det är väldigt länge sen nu, men synen finns kvar, är det konstigt om man blir osäker efter en så´n sak?
Jag såg min nya pojkvän genom fönstret, hand i hand med en annan brud under tiden jag gjorde mej i ordning för mötet med honom, är det konstigt att man blir osäker efter det?
Jag fick reda på att min pojkvän hade fru å barn hemma, å inte alls var skild som han sa, är det konstigt att man blir osäker efter det?

Är det så´na saker som är orsak till svartsjuka? Kanske...vad vet jag?!

Mowgli var gift tidigare, inga barn, hans f.d. å han vill fortsätta ha kontakt,  i början tog han hänsyn till min önskan att bryta helt med henne. Det gick ju bra till hon blev singel, då började hon messa, ringa å tom dyka upp här hemma. Jag bet ihop å upptäckte att hon var ganska trevlig så träffade hon en ny kille å jag blev lite lugnare. Vi hade tom lite kul ihop ett tag, men så förstod jag att hennes förhållande började knaka å min svartsjuka kom tilbaka, å hon flyttade från byn. Jag har frågat Mowgli massa gånger om han hört nå´t från henne (svartsjukt å bevakande) han förnekar det alltid. Nu när vår älskade vovve somnade in, tyckte jag han skulle berätta det för henne, hon har ju oxå bott med hunden. Varje gång jag frågade om han berättat svarade han nej, till slut sa jag att jag skulle maila henne om det å frågade en sista gång om det var helt säkert att han inte haft kontakt med henne, men nej då det han han inte.

Nu en vecka senare har jag på ett fult sätt fått reda på att han haft kontakt med henne även om andra saker än hunden. Varför måste han såra mej? Alla vet ju att sanningen ALLTID kommer fram, är det normalt att skilja sej för att sen ändå ha en tät kontakt? Jag hade naturligtvis inte funderat över det här ifall dom haft barn, men nu finns det inga barn med i bilden. VARFÖR?

Hur ska jag bli av med min jobbiga svartsjuka när dom har kontakt bakom ryggen på mej? Vad är det han måste dölja eftersom han förnekar kontakten? Han säger ju att han älskar mej, varför kan han inte respektera mej? Har jag för stora krav när jag vill dom ska bryta alla kontakt? Hur ska jag nå´nsin kunna lita på honom?

Varför........varför.....varför.....jag blir galen.....

Utnyttjad?

Kategori: Allmänt

För flera är sen när jag bodde i stora staden hade jag en "kompis" vi träffades flera gånger i veckan. Jag var gift å hon var singel, hon fick följa med på midsommarfirande, nyårsfirande å alla andra så´na tillfällen för vi ville inte hon skulle vara ensam med barnen. Jag var ju en riktig partypingla på den tiden å hade bra kontakter för att slippa köa in till ställena, jag fixade oftast i oss utan att bet entre eller garderob, å det hände att jag fixade limosin till hemfärden. Det är bra med kontakter ;-) Hon å jag var ofta ute å "gjorde stan". Ungefär samtidigt som jag skilde mej så träffade hon en kille, då var det slut på våra eskapader. Hon bjöd aldrig med mej nå´nstans eller hem till sej. det kändes förstås lite snopet, rollerna var ombytta, hon hade gubbe å jag var singel. Några år senare träffades vi på en nyårsfest, vi började förstås prata gamla minnen å då berättade hon för de andra som var där
-det var alltid så bra att gå ut med Marianne, hon drog till sej en massa killar å det blev inte så dyrt eftersom hon kunde fixa både entre å hemfärd!
Det var ju kul att höra, inte ett ord om att hon tyckte det var kul att gå ut med mej för jag var en bra kompis eller för vi alltid hade så kul......Just då ångrade jag att hon fått följa med till landet å alla gånger hon fått vara med mej å min familj.

Nu bor jag på landet, å en liknande känsla börjar infinna sej....att jag känner mej utnyttjad av en vän....man kanske är för snäll? Jag vill ju vara en bra vän, fast handlar inte vänskap om att ge å ta? Ibland känns det som att jag bara ger....

Snicksnack vilka undanflykter

Kategori: Allmänt

Jag hade precis börjat fundera på att det var dags att ta fram cykeln å trampa till gymmet, så vaknar jag en morgon, kollar min termometer -10.4, attan oxå! Soligt å fint men jäkligt kallt, för kallt för att jag ska sätta mej å trampa de 1.3 mil som det är till "mitt" gym. Jag blev lite besviken, nu får jag vänta nå´n vecka till, dessutom snöade det ju, å det ligger minsann kvar på de ställen där solen inte kommer åt att värma. Men så försökte jag hitta nå´t positivt med detta, jag har inte "hunnit" (läs, "kommit mej för") att lämna cykeln på service som jag tänkt. Jag hade tänkt ta den till cykeldoktorn för en ordentlig genomgång under vintern, hade tänkt alltså för det blev aldrig av. Nu hinner jag fixa det innan vädret tillåter mej att cykla =) Tänk positivt!

Läste löpet idag; Lailas röster kom för sent! Vilket snack.....då måste väl Magnus´ röster oxå kommit försent?! Varför inte bara inse fakta....-Laila du kom tvåa i let´s dance! Du var bra, men det räckte inte! Sorry!

Livet går vidare

Kategori: Allmänt

I fredags var det kalas hos svärmor, det första jag såg när jag kom dit var deras hund, ett av Bizzys 21 barn, jag hade glömt bort att han skulle vara där å jag började förstås gråta. Så istället för att säga -grattis på födelsedan! stod jag bara där å hulkade =( Jag hade svårt att koppla av så efter jag ätit och pratat lite gick jag hem. Janne stannade kvar med släkten, han är så förståndig, han gråter inte över sin hund, han tänker på alla ljusa minnen å är tacksam över att delat dom med henne. Varför kan inte jag göra så? Jag tänker förstås med på alla fina stunder, men det är då saknaden kommer ännu tydligare.
Jag gick iaf hem ensam med en ficklampa, det sista lyset är ca en km härifrån å det var kolsvart ute. När jag kommit nästan hem kände jag närvaron av Bizzy, hon sprang runt mej å viftade på svansen, ung å med klara pigga ögon.

Jag brukar få besök från "andra sidan" ganska ofta, för mej är det ganska naturligt men för det mesta vet jag inte vem det är som kommer. Min mamma förstås å ibland tränger sej min pappa oxå fram trots att jag "sagt" till att jag inte vill det. Han var inte så snäll mot mej. Det är nog de som bott i huset som kommer oxå å nu lilla Bizzy!

jag ville köpa en ny litten valp direkt för att få nå´n anna att pyssla om, jag har ju katterna men det är inte samma sak. Janne vill vänta med ny valp så det skulle vara orättvist mot både honom å valpen om jag tog hit en. Familjen måste vara överens om att ta ansvar för ett nytt liv. 

så gick det som det måste

Kategori: Allmänt

Mitt trogna sällskap, nu har hon somnat in!
Hon har varit med mej överallt, legat i vägen när jag mockat åt hästen hon har följt med på mina ridturer, de gånger hon inte velat följa med har hon lagt sej på skohyllan i sadelkammaren å väntat att jag ska komma tilbaka. Hon har hjälpt till hålla ordning på katterna och hönsen, hon har leget i sängen med mej på morgnarna när jag ätit min frukost och hon har legat i bilen många gånger när jag varit på gymet, ja hon har varit min ständiga följeslagare. Det är tomt att inte ha henne runt fötterna, saknaden är enorm. Jag har käntt henne ganska precis fyra år, hon fanns här på gården när jag flyttade hit, hon var lätt att ta till sej och älska, nu finns hon inte här längre. Min älskade fina lilla Bizzy, men du finns i mitt hjärta.

Var tar dagarna vägen?

Kategori: Allmänt

Nu är det ett tag sen jag klottrade ner nå´t här, dagarna bara försvinner sen jag fick den nya hästen. Hela mitt liv handlar just nu om djur, hästen som ska sättas igång, ägg som ska passas i kläckmaskinen, å så det vanliga slitet med mockning å sån´t. Jag har ju den ständiga huvudvärken oxå, som gör mej extra trött så lite tid går åt till att gnälla över den. Det är kanske tur att jag inte behövts på jobbet så mycket på sista tiden.
Jag har iaf hunnit med ett par pass på gymet å några promenar. Men den här veckan ser det inte ut som jag ska komma iväg,jag har packat väskan två gånger, men fått avstå.

Vår gamla vovve,


mitt sällskap här hemma på dagarna, har blivit dålig, hon fyllde tretton år för nå´n vecka sen så hon är trött, men sista dagarna har hon inte velat äta eller göra nå´t annat än sova, hon flåsar, skakar å nu dreglar hon vitt skum så idag blir det att vänta på vetrinär idag ist. Men jag har inga illusioner!

variationer

Kategori: Allmänt

I går fick jag för mej att byta ut mina övningar helt i träningsprogrammet. jag har varierat ett antal olika övningar för de olika muskelgrupperna, musklerna vänjer sej vid en övning så man måste variera. Jag ser mej själv som ganska vältränad , rider, cyklar, promenerar och gymmar, de "nya" övningarna var inget som jag inte gjort förr, men ändå blev musklerna överraskade och gav mej träningsvärk. Där ser man hur viktigt det är att variera sej och testa nya saker =)

återfunna vänner

Kategori: Allmänt

På facebook hittar man sina gamla vänner, ja, dom är inte gamla, men från den gamla tiden, då jag var en storstadspingla.
Jag vände ju blad och flydde stora staden, flydde från psykon å andra människor som stal kraft. De första åren var det ingen som visste var jag var nå´nstans, men sen tog jag bort det skyddade mob.numret, och jag reggade mej på facebook. Mitt efternamn delar jag med tre andra personer, yngsta sonen, fd maken å hans nya fru. de som vill hitta mej nu gör det. En vän från förr hörde av sej genom facebook, det var kul, jag hade sökt men inte hittat henne.  Det visade sej att hon bor ganska nära, hoppas vi kan träffas snart!

Det är både för- och nack- delar med egna efternamn ;-)

Familjesammanhållning

Kategori: Allmänt

I onsdagskväll ringde min mob, det var marres röst jag hörde;

- Hej, jag har varit med om en bilolycka!
-VA? skrek jag
- De va inte så farligt, jag blev påkörd när jag stod vid rölyset jag har lite ont i nacken men vi är på väg till sjukhuset!

Nå´n dag senare pratade jag med storebror Jovan, han hade inte hört nå´t om det hela, när jag sa att lillebror var hel förutom värken kommenterade han så här;

- Ja, nu är de lika för oss, hela familjen har blivit påkörda, han ville väl inte va utanför......

Det är ju tur att det inte var allvarligare än att det går att skoja LITE iafBilder från gymet

Kategori: Allmänt

Min träningskompis, Gösta, hade med kameran på gymet! Kul med lite bilder sa han....jag som är värsta linslusen ställde så klart upp på det ;-)


Får väl fixa nya bilder om ett par månader så ser jag om jag jobbat ordentligrt...haha

Helgen svischade förbi

Kategori: Allmänt

Marre å sambo kom på besök över helgen, dom skulle hälsa på sin pålle som jag hämtade hem för några veckor sen. Å hämta transporten jag körde hit henne i. Det blev en del god mat,gott vin och nattsudd.Två kortlekar, papper å penna och gin rummy halva natten! JAG VANN! Marre drog på sej jobbarkläder å hjälpte till kakla nya hönshuset, vi hann med ett besök på gymmet, ett par ridturer och lite TV-spel oxå, fast det sistnämnda struntade jag i. I morse kopplade dom på kärran, packade in väskor å jycke å rullade ner från gården....fan va tomt det blev!