marresmams.blogg.se

Han verkar lite nöjd ändå

Kategori: Allmänt

Han trivs med sitt nya jobb, han trivs i sin nya bostad!
 Han låter t.o.m. ganska uppåt när jag pratar med honom :-)
Då blir mamma glad!

Här lunkar allt på som vanligt, jobb på gården å jobb i kassan, den nya (?!) hunden kräver sitt.... minst ett par timmar i skogen varje dag!
hästarna vill komma ut på sina turer å hönsen äter å skiter, äter å skiter, äter å skiter...

Allt är som det ska med andra ord.... 

saker å ting ordnar sej...de brukar de ju...

Kategori: Allmänt

Lite av oron har släppt....
Marre har två av tre.....en bostad, visserligen i andra hand, 
men hur lätt är det att få en i första?
I Stockholm?
INTE LÄTT!
så det känns ju bra....
å jobb har han oxå fixat :-)
ingen ordentlig utbildning, men lite praktik som snickare, han har fixat jobb på bygge....
Det verkar som det blir ordning på honom till slut :-)

Två av tre? 
Bostad? Yes!
Jobb? Yes!
Flickvännen? No! 

Beslutsångest

Kategori: Allmänt

Så ringde cykel-meken....jag som tyckte jag hade en bra hoj...lite sliten men bra.
I går fick jag veta att den är mer sliten än jag trodde, nästan helt slut :-( Trampan ramlade av i somras så den skulle fixas, och lyset å översyn av växlarna! Nu har jag svårt att bestämma mej om jag ska kosta på trampan å cykla tills allt är slut eller om jag ska skrota den å köpa ny....
En ny cykel kostar en mindre förmögenhet för en arbetslös, men jag kommer ju ändå att behöva skaffa en om nå´t år.... en begagnad cykel då? Men jag kanske köper en som är i samma skick som den jag har, hur ska jag kunna se sån´t?
Jag som älskar att cykla....jag behöver väl en ny fin cykel? Eller?
Äsch, vad svårt....

Hur ska det gå....

Kategori: Allmänt

Nu har han  gjort det igen...strulat till sitt liv...Marre har hunnit bli 27 år, men har inte det minsta ordning på livet nu igen...efter ett år som sambo med en go tjej har dom av olika anledningar bestämt att separera.
Jag är ledsen å orolig , jag har aldrig sett honom så lycklig som detta år, han har inte varit den drivande kraften i separationen....han är en riktig surskalle så han är ju inte så lätt att leva med förståss...

27 år, inget jobb, ingen bostad, ingen motivation....hur ska det gå? Han har iaf vänner, men han har inte riktigt förstått att ta vara på dom, jag hoppas inte han strular bort dom som ff ställer upp för honom.

Som mamma har man ju alltid sina barn hur gamla dom än blir, jag är så himla orolig för hur det ska gå för honom, det har jag iofs alltid varit, men jag slappnade av under det här året å tänkte att "äntligen" !

Jag är iallafall lycklig att han inte drogar å inte är kriminell....kanske får nöja mej med det så länge?!

tristess

Kategori: Allmänt

Den här veckan har jag varit sjuk, förresten är jag det fortfarande. Jag är ju envis å tycker jag är odödlig, så det var inte förrän i gårkväll som jag började inse att jag nog skulle hålla mej i ryggläge.
Dagen i dag har gått i snigelfart....jag kan ju inte sova helat tiden....å tjejerna har tagit hand om mina sysslor i stallet...det här var den tråkigaste veckan jag kan minnas...eller kanske inte...när jag var 10-11 år vaknade jag med röda hund första dan på påsklovet....det var ännu mer tråkigt. Särskilt som min syrra å kompis lekte för fullt utanför fönstret.

Jag överlever nog det här oxå, men fy vad trist det är...

Underbart med vinter

Kategori: Allmänt

Så har det äntligen blivit en RIKTIG vinter, inget irriterande regn å fuktig luft å ingen irriterande blåst...en riktig vinter precis så som det ska vara! Kallt å snö, yes!
Visst, det är jobb med skottning av gårdsplan å bära vatten till hästarna, men det är ett uppskattat jobb, åtminstone för mej.
Att rida i full galopp så snön yr runt hovarna är en helt underbar känsla....att komma tillbaka till stallet med rosiga svidande kinder efter en sån tur ger en riktig energikick!
Men det får förstås inte vara för kallt när det ska galopperas i snön, hästarna har stora lungor, å en anfådd häst drar in massa iskall luft som kyler ner dom, men lagom temperatur å massa snö....
WOW!  

Mera funderingar

Kategori: Allmänt

I min närhet har jag en äldre man, närmare 80 år. Han bor ensam sen många år, hans barn bor ett par mil bort, men dom är sällan hos honom, knappt en gång i kvartalet...på sommaren blir det förstås mer men nu den mörka kalla årstiden ser jag inte till dom.
Jag brukar gå å fika med honom ibland så han ska slippa sitta där ensam för mycket, men nu vet jag inte längre hur jag ska göra...
Han tittar på all sport på TV:n ett bra tidsfördriv,men när jag kommer borde han väl kunna stänga av? Jag förstår ju om det är en spännande final eller så, men annars?
Dan innan julafton var vi där för att ge en liten julklapp, han blev glad för besöket å dukade fram kaffe, men istället för att sänka ljudet eller stänga av TV:n höjde han volymen...sen var han tvungen att skrika för att vi skulle höra vad han sa....för mej som är halvdöv är det olidligt, det gör ont i örat (det döva) å det susar i huvudet långt efteråt....dessustom kan han skrika hur högt han vill, jag kan ändå inte urskilja nå´t...
Hur kan han göra så? Betyder att han inte vill ha besök? Eller.....nä, om han gör så igen går jag därifrån utan fika....jag vill inte påstå att "jag offrar" mej för att gå dit, men jag gör det ändå bara för hans skull....