marresmams.blogg.se

Vill snygga till framsidan

Kategori: Allmänt

Det blir ingen ridning i dag heller, men Brigade rör sej ordentligt i hagen ändå. Han följer Brie var hon går, han är verkligen förälskad i henne =)
I går när jag skulle ta in gick hon undan, men Brigade stod kvar vid grinden med Magnus, så jag tog dom tillsammans som jag brukar, det gick inte så bra......Brigade skulle stanna flera gånger och kolla var hon var.....och dom gnäggade oavbrutet efter varandra...han är en riktig don juan min pålle =)


Jag har försökt designa om min blogg, men har inte kommit underfund med hur jag ska göra, det var så länge sen jag skapade den att jag inte kommer ihåg hur jag gjorde. Nu när jag inte har zoominbloggen längre skulle jag vilja göra startsidan på den här lite roligare....mitt tålamod är förstås inte det bästa så jag får väl fråga Marre istället så slipper jag leta och prova.
Jag ger det inte så mycket tid heller, har ju gården, djuren, gymet och jobbet att lägga den på.....

Renovering

Kategori: Gården

Nu har mitt hem förvandlats till en byggarbetsplats, två rum ska bli ett. Det är rörigt och dammigt överallt, rörigt blir det ju när möblemang och prylar från två rum ska få plats i de rum som redan är möblerade, man har ju liksom inte ett tomt rum över att slänga in allt i. Jag är ju ganska ordningsam av mej och blir smått stressad av att ha det rörigt runt omkring mej, när det dessutom ligger damm och spån överallt måste jag verkligen anstränga mej att bita ihop. Jag kan ju knappast begära att han inte får skita ner ;). Det kommer bli så bra när det är klart så jag försöker tänka framåt istället och blunda för röran.

I går skulle vi ta en kort ridtur tillsammans med nya inhyrningens matte, eller mattes mamma var det som skulle rida henne. Hon hade ett fult sår på ena bakbenet, såg ut som hon fastnat i tråden....det kan vara så, för dagen innan hade Maria och jag lagat nedertråden som hon hade haft av, vi såg inget på benen då, men det kan inte vara nåt annat som gjort henne illa. Får väl erkänna att vi inte gick nära henne, hon är vit så vi borde ha sett om hon blödde.....hur som helst....vi kom iväg ut iaf. Vi red över ängen innan vi mötte en traktor och vände. Jag skulle jobba på eftermiddagen och vi skulle hinna släppa ihop dom för första gången så därför blev det inte så lång tur. 
När vi släppte ihop dom visade hon att hon är en bestämd dam, hon gav brigade en spark på ett framben så det smällde, jag var orolig att hon träffat knät, men han visar ingen svullnad eller hälta, han var inte det minsta varm heller så det lät värre än det var. Brigade visade genast att han inte tålde några så´na fasoner, han strök öronen bakåt och vände baken till så hon fick flytta sej, sen sprang dom runt lite innan det blev lugnt.
Nu uppvaktar Brigade henne oavbrutet, hon håller sej intill och piper så som ston gör, dom e så söta ;)
Magnus har visat hur det går till vid foderhäcken, Brie får snällt vänta till grabbarna börjat äta innan hon får komma fram.
Det blir nog en fin liten flock i hagen om nå´n dag, precis så som jag vill ha det!

I dag har det varit en underbar vinterdag, soligt och bara nån minusgrad, jag har varit ute några korta stunder bara, annars har jag roat mej med att försöka proppa in möbler i ett redan fullt rum =) Ingen ridning alltså, men jag tror nog dom fått motion ändå så som dom vandrar runt i hagen!

lektion

Kategori: Hästarna

I går var vi på ridskolan med pållarna, Maria och jag, Magnus var lilte obstinat, han protesterade med bakutsparkar när han tyckte det var jobbigt. Brigade fick inte vara med på så mycket, men han var så glad att få komma upp till ridhuset och träffa de andra, att få känna att han är värd nå´t, att få träna det som går. Han gjorde vad jag bad om med glädje och han kändes så mjuk och lättriden....min gosiga irländare!
Det senaste året har jag aldrig trorr att jag skulle få uppleva den känslan med honom igen, jag trodde aldrig han skulle hämta sej så pass att vi skulle kunna göra annat än skritta i skogen. Visseligen sa veterinären att han inte kommer kunna träna och jobba i ridhuset igen, men en gång ibland utan större ambitioner än att vi ska ha lite omväxling och kul tror jag inte hon säger nej till, det tror jag han håller för. Jag pressar honom ju inte utan låter han avgöra själv, jag vet hans svagheter och tar hänsyn till det. Det är härligt att se hur förändrad han blir, ögonen glittrar nyfiket och fulla av livslust, öronen framåt och hela hållningen visar på en glad och stolt häst.

Trött tröttare tröttast.....

Kategori: Gården

....de e va jag e!

Mörker och kyla tar mycket energi från mej, bråket med svärföräldrarna tar förstås oxå energi, (dom är elakare än nå´nsin just nu =( dom tänker inte alls på att deras elakhet inte bara går ut över mej, utan den drabbar Janne oxå.....men men förr eller senare hinner verkligheten ifatt dom.)
jag är nästan som en zombie på morgnarna när jag släpper ut pållarna. Det är ju tur dom är snälla och vet var dom ska gå ;)

På fredag kommer en ny inhyrning hit, ett sto, det var meningen att hon skulle kommit förra helgen, men ibland blir det inte som man tänkt. Det ska bli roligt....Maria å jag har tittat efter en häst till oss oxå, en som både jag och Linda kan hoppa och träna med och en som Lollo kan lufsa i skogen med. Vi hade en på gång, men det visade sej att den hade problem med ett knä =( men det är ju bara att avvakta, rätt som det är dyker det upp nå´t.
Brigade är pigg och gladare än på länge, det är helt underbart att sitta på honom nu å känna att han är på gång igen....jag rider iofs inte varje dag så han är lite stel första stunden, men jag tror det har varit bra för hans sena att vila de dagar jag inte haft tid/ork.

Nu ska jag ta mej till gymmet och köra stenhårt....härligt!Tillbaka här!

Kategori: Allmänt

Det blev ett långt uppehåll här, jag har mest ägnat mej åt bloggen för gården på zoomin. Nu har jag förstått att zoomin ska läggas ner så då blir det här jag fortsätter skriva om mina dagar med djur och annat.

Egentligen har jag inte varit på den bloggen på några veckor heller, det har varit så himla mycket annat och jag har helt enkelt inte orkat engagera mej. Först alla helger med mycket jobb, sen fyllde gubben jämt och det tog ju lite på krafterna =) inte bara planering och förberedelse, det var ett kul gäng som var här och grattade, långt in på småtimmarna. Sen var det städningen kvar till mej resten av natten. Det var en riktigt lyckad fest med massa god mat....alla var nöjda!

Sen har det flytit på som vanligt här, hund-hästar-höns-äta-jobba-sova-hund-hästar-höns-äta-sova....etc etc...
några gympass har det förstås blivit oxå.

hörs framöver
skriver
mamsen