marresmams.blogg.se

Risk för nya vanor

Kategori: Allmänt

Marres sambo har en konstig vana att kliva upp i ottan....ca fyra- halv fem....det första hon gör är att ta en rask morgonpromenad, strongt.....nu när vi är här har hon tagit med Leo ut, han är normalt väldans morgontrött, men har grymt tråkigt här i stan så han välkomnar all aktivitet. När dom sen kommer tillbaka är han överlycklig och vill "berätta" för matte vad han varit med om.....jättekul! Han studsar upp i sängen med full energi och pussar på mej, som förstås sover sött...haha...tokhund. Jag uppskattar naturligvis att han kommer ut mycket, men jag hoppas verkligen inte han tar med den vanan hem. När hästarna är uppstallade är det ok, för då går jag ju upp vid halv sex, men medan dom går på betet vill jag då inte vakna så tidigt.

Igår fyllde Leo tre år, tänk att jag haft honom över två år nu, tiden går fort fort fort....vi köpte en liten miniburk med nå´n lyxig hundmat, han slickade i sej den på nolltid =) så fick han ett tuggben oxå. Sådana saker vill han helst äta på gräsmattan, men det går ju inte nu så då bestämde han att Marres säng var nästan lika bra =)
Han är för rolig den hunden.....senare hittade Marre benet under sitt täcke....haha, jag älskar verkligen den vovven!

När Janne och jag kommit igång för dagen gick vi över Nynäsvägen till globen city, eller vad det nu heter :-p."barnen" hade åkt till jobbet. Det blev några timmar i affärer och vi avslutade på en resturang för lunch. Fransk fiskgryta och så en guiness efteråt.....jaja är det semester så är det... 

Jag har fått glada besked hemifrån, Petra som hjälper till med Ava när jag är borta, har varit ute med henne ensam. Ava är lite stökig precis när man ska upp på henne, hon vill inte stå still=ivrig att komma iväg MEN man får inte hålla i tyglarna, då reser hon sej! Idag har ingen varit med och hjälpt till =)

Jag vet att utomlands finns det konstiga metoder när dom ska lära hästarna saker, bla binds dom upp med en kedja i munnen för att lära sej stå uppbundna, ett annat "knep" för att få dom stå still är att sätta ett snöre runt tungan, då är det inte heller så bekvämt att dra.....jag vet inte vilken metod eller ens om nå´n av dom, använts på Ava, men ett är helt säkert, hon får panik när man håller för hårt i tygeln och hon fick panik när veterinären skulle titta på hennes tänder. Veterinären hade inga problem att sätta tummarna i mungiporna, men så fort han tog i tungan kastade hon sej bakåt. Samma sak när jag provade det raka bettet, hon kastade sej rakt upp!
Funderar på om jag ska prova ett bettlöst träns, men får se sen, det tredelade fungerar bra iaf.

Jag är övertygad om att hennes stress inför dessa saker släpper när vi lär känna varandra och hon litar på oss. För övrigt är hon den mest keliga och nyfikna pålla jag mött någongång, jag tyckte Brigade var en riktig gosegris, men det var ingenting mot vad Ava är.

jaja allt för i dag, nya ävetyr i storstan väntar.....om jag orkar :-p

hörs

Kommentarer


Kommentera inlägget här: