marresmams.blogg.se

Den som gräver en grop åt andra....

Kategori: Allmänt

Jag börjar med att tacka för gensvaret på min fråga angående hjälm, det verkar som jag har de flesta med mej i denna frågan. 
Jag kan erkänna att när jag var tonåring red jag ofta utan hjälm på min hingst!!!!
Men inte sen jag blev vuxen, jag glömde hjälmen en gång för några år sen....jag hade mössa på och det kändes inte som det fattades något om ni förstår?
Jag satt på vårt varmblod Pale Clamber, bocksprångens mästare, men jag insåg efter max 5 meter att jag inte hade hjälmen på och fullkommligt kastade mej ur sadeln...
jag ville inte ens rida de få metrarna över stallplanen utan hjälmen då när jag kommit på mej.
 
Men Kerstin....att glömma hjälmen när barnen är med?????? Fy dej ;)
Och vilken ordning är det på barnen då? Som inte påminner mamma? Hihi
Och jaaaa Maria....du har ju lärt dej från början att västen hör till utrustningen, den fanns inte när jag började rida
och jag tycker bara den är obekväm och svettig....trots att jag borde använda den oftare när jag sitter på dansanta Ava.
Nog om detta nu!
 
 
 
Igår skulle vi tagit med pållarna ut på en liten bensträckare,
men medan Maria var och jobbade tröttade jag ut mej totalt.
Pållarna slapp oss och fick bara komma in för att äta.....
 
I söndagskväll fick vi en 750 kg tung rundbal med hö och det skulle upp på loftet.
Jag drog, nös och packade, drog, kliade och packade, drog, nös och packade...
till slut hade jag 18 jättesäckar fulla med hö som skulle upp....men sen väntade jag in Maria.
Det gick jättebra att jag stog i trappen och lyfte medan Maria stod uppe, tog emot och drog upp.
Hon tömde ut det och sen packade vi om alla säckar och gjorde samma procedur igen så nu ligger nästan allt  på plats.
Det finns en vinch att dra upp med, men som så mycket annat, är den trasig.
Janne har inget intresse av hästarna så för honom är det verkligen inte prio att få den att fungera.
 
Vi fick ett träningspass, massa hö i skorna, innanför kläderna och damm i näsan,
och hästarna fick mumsigt hö
 
 
 
Slutligen.....det som bestämde rubriken.
Häromdagen när jag tränade Ava på ängen började hon jobba emot mej som vanligt, 
jag kan inte förstå att hon är så stark och smidig att hon faktiskt kan sparka mej på benet när jag sitter på.
Hon böjer sej som en märla och försöker sparka bort den irriterande skänkeln...precis som om det skulle vara en bitsk insekt eller nå´t.
Jag slet med höger galopp och hon försökte slippa...jag har blivit lite snabbare att gå på så hon inte ska hinna stanna och precis när hon lyfte bakbenet tryckte jag på...vilket resulterade i att hon tappade balansen, snubblade och gick ner på knä.....
hon kom snabbt upp igen och jag kunde inte annat än att skratta åt henne.
Hur kan hon lägga så mycket energi på att slippa?
Eftrer den lilla fadäsen gjorde hon allt jag bad om...som vanligt...först tjafs och sen göra mej till viljes.
Knasigaste hästen.
 
Ha det bäst,
Marianne

KOMMENTARER:

 • Anna säger:
  2013-09-10 | 14:06:23
  Bloggadress: http://anaby.bloggplatsen.se

  Känner igen det där med att packa hö från rundbal:S Man har hö ända in till trosorna!! Tidigare packade jag över halva balen men nu blir det max 10 säckar åt gången. Det räcker till 2 påfyllningar i höhäckarna:D

  Det blir lite skillnad med packningen för er som måste ha upp höet på skullen så balen inte kan ligga kvar!! Vad duktiga ni var!!!

  Det var nog bra för Ava att hon tappade balansen och fick lite huvudbry att det hon gör fick konsekvenser;) Förhoppningvis blir det mindre och mindre akrobatiska övningar för henne:D

  Jag svarar på hjälminlägget i det inlägget!!

  Ha en fortsatt jättebra vecka och sköt om dig!! Kram

  Svar:5:2-dieten är INTE för alla!! För mig är den perfekt då jag ofta glömmer bort att äta på ganska många timmar:S Har alltid varit så!! Så jag äter faktiskt MER när jag fastar än när jag INTE fastar..otroligt nog!! Har också börjat skärpa mig med att äta lite lättlunch efter jag har ridit T. Har nästan en "ät-klocka" som Skalman numera;) Hi hi!!

  Jag tror att en del hästar blir mer nerviga av blåsten för att de då inte hör allt annat runt omkring...utan blåsten "tar över ljudet". De kan bli överraskade av både fordon och människor som de inte hinner med att upptäcka och tycker att det är obehagligt. Inget jag vet men en "egen teori" så att säga:)

  Hi hi!! Nja, så aktiv har jag nog inte varit...har försökt köra "varannan-dag-aktivitet" för att få lite gjort och samtidigt vila lite;) Jag hoppas att hostan är det sista jobbiga och att det ger med sig nu...3 veckor är ganska jobbigt och vara sjuk:(

  Jo, vårtor räknas som virus. Är de så gör man ingenting men blir det stora försöker man behandla. Är nog ungefär som vårtor på människor. Har dock köpt ett specialmedel för vårtor så nu har jag i förebyggande framöver...OM det kommer tillbaka;) Hoppas dock att det håller sig borta ett bra tag nu!!

  Men så tråkigt att de plommonfärgade ridbyxorna inte fanns i din storlek:O Är det någonting som går att ta hem eller var det bara fel storlek för dig??

  Hi hi!! Visst är de snygga mina rosarutiga ridbyxor;) Du ska ju snart till Ullared och shoppa om jag inte minns helt fel. Då får du passa på att köpa ett par själv;) Klart att du ska ha ett par rosa ridbyxor:D

  Mvh Anna & Tabasco:)

 • Nina Liljedahl säger:
  2013-09-10 | 14:20:59
  Bloggadress: http://stallskogalund.blogg.se

  Men lilla Ava då...hon förnekar sig aldrig, den lilla skruttan <3 Men med tanke på hur mycket som har hänt under era första två år tillsammans, så kommer nog den här värsta trotsen att börja avta också så småningom. Det här är ju dessutom bara barnleken mot hur hon var från början, eller?

  Oj vilken tung höbal! Våra hösilagebalar brukar kunna vara så där tunga, men då är de ju lite för blöta. Eran bal måste ha varit megastor!!
  Har ni ingen möjlighet att kunna förvara höet i stallet i stället? Har ni inte Wildas box kvar t.ex. Då skulle ni ju i alla fall slippa både packa i säckar och lyfta upp dem. Vi har gjort så ibland, då lägger vi en presenning på boxgolvet och sedan öser/bär vi in höet med högaffel eller skottkärra. Funkar kanon!

 • sussi säger:
  2013-09-10 | 14:49:29
  Bloggadress: http://siouxzie.blogg.se

  haha... sötaste lillan då :)
  vem vet en dag kanske matte bara ger upp...

 • || mannen som kan prata om hundar || säger:
  2013-09-10 | 17:39:26
  Bloggadress: http://www.henrikolsson.eu

  Jag har grävt många gropar i mina dar, men aldrig lyckats fånga någon. Varken mig själv eller någon annan!

 • Erika Pettersson säger:
  2013-09-10 | 21:37:42
  Bloggadress: http://erikapettersson.webblogg.se/

  Huhu att stuva in hö är inget roligt.
  Vet när jag fick hjälpa till med de i ett stall jag stod i, gud vad jag svor då. :P

 • Kerstin säger:
  2013-09-11 | 09:17:05
  Bloggadress: http://stallrosen.bloggplatsen.se

  Kanske är lite fullblod i henne. Tycker fullblod kan vara så, protester och så händer ngt och efter det så är de väldigt medgörlig.
  Ha ha, ja fy för löshö och kasta hit och dit.. Men trots allt så går det ändå rätt fort. För en massa år sedan när jag höll på med det och precis va klar så högg det till ngt så fruktansvärt i bröstet,v sida. Kunde inte sträcka upp mig, inte andas ordentligt. Gick in och sa till Lennart att jag nog fått en hjärtinfarkt eller så, han blev hysterisk, medan jag kämpade mig upp för att ta en dusch innan vi skulle åka till akuten. Fick av mig tröja och bh efter mkt om o med, då visade det sig att ett lite grövre höstrå gått in i bröstvårtan... Tänker aldrig pierca mig där iaf... Ha ha!!!
  Sv: Ja du, med mössa eller keps på så tänkte nog varken jag eller barnen att det fattas ngt på huvudet. Däremot frågar de väldigt ofta varför jag inte har någon väst, allra helst när jag hade ND och Secret.
  Har inte en aning om när Curre kommer hem... Hi hi, tror hon tycker det är skoj att ha honom där och jag tjatar inte direkt på att få hem honom. :P

 • Kerstin säger:
  2013-09-11 | 09:17:59
  Bloggadress: http://stallrosen.bloggplatsen.se

  Jo, glömde ju... De plommonfärgade ridbyxorna kommer åter in på lager i december. ;) Så bara säga åt Maria att vara lite på hugget då. hi hi!!

Kommentera inlägget här: